csibu99 Creative Commons License 2017.05.18 -2 0 197723

Tudod van a direkt kötözködés, meg az értelmes társalgás. A gond az, hogy húsz hsz-ből egyszer írsz egy értelmeset, a többinél meg csak kötözködsz. Nem vagy komolyan vehető. De ez saját vélemény. Hogy valamiféle választ is adjak:

Elmondtuk már sokszor, sosem a rosszindulat vezet minket. Pont ez a lényeg. Ha az vezetne, amikor megtörtént a balhé a portugálok meg Herczeg között, nem írtuk volna le egyből habzó szájjal? Nem írtuk volna le egyből, hogy Kondás Elemér visszatért? Hogy nincs áram az akadémián? Nem írtuk volna le egyből, mint valami bulvár, hogy mi zajlik az Akadémián, mi a helyzet Szakály Petivel és a fizetésével, stb? Ha a szarkeverés lenne a célunk, szerinted nem írtuk volna le egyből, amikor még aktuálisabb volt, hogy mi a helyzet Novakoviccsal?

Nem írtuk le, mert mindannyiszor lehetőséget kínáltunk arra, hogy hivatalosan a klub közölhesse a hírt, hogy ők intézzék el egymás között, hogy találjanak valami megoldást a helyzetre. Ha már valami végérvényes, akkor természetesen mi is megírtuk, megírjuk. Amíg van rá sansz, hogy békében zárják le a felek az egymás közötti dolgokat, nem lépünk be a képbe, pedig könnyen megtehetnénk. Bíztunk benne, hogy Szima Gábor kiáll az ankéton és nyíltan felel. Bíztunk benne, hogy a hivatalos oldal közli hírként. Bíztunk benne, hogy a következő nap arról értesülünk, megbékéltek a felek és közös álláspontra jutottak.


Keresztkérdés: Szerinted melyik a jobb barát? Aki elmondja, hogy hallod-e, ezt nagyon nem jól teszed; vagy aki mélyen hallgat és próbálja éveken át azt bemagyarázni magának meg mindenki másnak, hogy jó ez a srác, a barátom - még akkor is, ha nagy hülyeségeket csinál?
Nem titokban működünk, nem a mélyweben elérhető titkos szervezet vagyunk. A klubnál ismernek minket, tudják kik vagyunk, ha akarják, bármikor olvashatják a cikkeinket, olvashatják az itteni fórumozást, a facebook kommenteket és ha akarnak reagálhatnak rá. Megcáfolhatnak bizonyos dolgokat, vagy épp ráerősíthetnek bizonyos dolgokra akár nyíltan, akár burkoltan, akár személyesen. Egyeztethetnek velünk (erre már nem egyszer volt példa is).

Látod Losik, amúgy kibújt a szög a zsákból:
"Ha teszem azt esetleg Szőllősivel lennétek jóban."

 

Te akivel beszélgetsz, azzal mindenkivel jóban vagy? Szerinted azért, mert beszéltünk vagy beszélnénk Pontessel, Szimával, Szőllősivel, vagy tudoménkivel, attól jóban leszünk vele? El vagy tévedve, de nagyon. Attól, hogy mi lefordítjuk azt, amit Pontes mondott nekünk, nem azt jelenti, hogy mindenben egyet is értünk vele. Attól, hogy készítünk Novakoviccsal egy interjút, még nem biztos, hogy azonos állásponton vagyunk vele. Mi csupán továbbközöljük azoknak a gondolatait, akik sokkal közelebb állnak a klubhoz, akiknek sokkal mélyebb tapasztalatuk és tudásuk van. Hogy ez hiteles-e vagy sem? Ugyanezt lehet kérdezni arról, ha Szima Gábor vagy Papp László ad egy interjút: vajon hiteles? Sőt, ha a párod azt mondja neked, hogy szeret: vajon hiteles? Ha a doki azt mondja, hogy náthás vagy, szedd be azt a gyógyszert, akkor az vajon hiteles? Ha leír egy cikket a dvsc, a nemzetisport vagy a bbc-n látsz egy hírt. Na az vajon hiteles? Vagy te kapásból megkérdőjelezel mindenkit? Esetleg te saját magad hiteles vagy?

"Ez a tuti receptje, ha valamit el akarsz terjeszteni." - Na, a végére csak eljutottál ugyanoda, ahova pár fórumtárs, hogy nem vagyunk becsületesek és nem tartjuk be az ígéreteinket. Ha burkoltan is, de ezt jelenti, amit mondtál. Mi felvállaljuk az arcunkat, felvállaljuk a véleményünket. Szerinted így tennénk, ha hazudoznánk? Te mikor vállaltad fel, ki vagy?

Egy másik keresztkérdés: ha visszaolvasunk ezen a fórumon, akkor nagyon sok értelmes, érdekes vélemény született korábban, proaktívan, nagyon sok intelligens hozzászóló volt. Ma ezek a személyek már hozzá sem szólnak a fórumhoz, persze a tippjátékban néhányan közülük is részt vesznek, tehát látszódik, hogy jelen vannak. Nem érzed úgy, hogy többek között az ilyen kötözködések, értelmetlen "akkorisnekemvanigazam" hozzáállás (lásd esti veszekedésed) és rejtett utalgatások vezettek oda, hogy a fórum színvonala nem hogy lecsökkent, de szinte megszűnt létezni?

Ez költői kérdés volt, nem kell rá válaszolni. Sőt, akár az egészre sem. Bár ahogy ismerlek, jön majd rá reage úgyis. De a "beszélgetés" további részéből kimaradnék, ha nem proaktív. Remélem nem bánod. A többség úgyis annak örülne, ha nem szólalnánk meg ezen a fórumon. Hisz a blog életének eltelt 7 évében annyi de annyi hazugságot állítottunk, hogy hiteltelenekké váltunk. (Még mindig várom, hogy mutasson rá bárki akár egyetlen hazugságunkra, amit tényként állapítottunk meg és utólag kiderült, hogy nem igaz.) Ez van.

Előzmény: losik (197721)