Törölt nick Creative Commons License 2017.05.13 0 0 17124

 

KALIMONASZ - Akkor szeretsz jól

 

Akiket rád bízott az Ég, engedd repülni. Ajtód ne falazd be előttük, hogy szárnyai mindkét irányba nyílhassanak. Ablakod tárd szélesre, hogy mindig láthassák a világot. És egész életedben kísérd őket a szíveddel.

 

Akkor szeretsz jól, ha nem is tudsz róla, hogy szeretsz. A földbéli szeretet csupa kívánság. De ezt nem tarthatjuk többre az emberi akaratnál.

 

Akkor szeretsz jól, ha tudod, hogy ami neked gondot jelent, azok a gondok másokat is kísértenek.

 

Akkor szeretsz jól, ha nem kérdezel, hanem vársz, hogy akarnak-e szólni, és ha mégis kérdeztél, nem követeled a választ.

 

Akkor szeretsz jól, ha tudsz hallgatni. Hallgatni, amikor ha szólnál, bántanál vele. És hallgatni, amikor a csönd szebb a szónál, amit kimondanál.

 

Akkor szeretsz jól, ha meghallgatsz másokat, és nem csupán a füleddel hallod a hangok zenéjét, hanem a szíved is érti a szavak mély muzsikáját.

 

Akkor szeretsz jól, ha tudod, hogy nem kell mindent a szívedre venni. Akiket rád bízott az Ég, azoknak a lelkedben bocsáss meg, mielőtt ezt kérték volna. Akiket nem ismersz közelről, azokra nincs okod neheztelni.

 

Akkor szeretsz jól, ha tudod, hogy mindenkinek sok munkája van a szeretettel. Értsd meg az embereket – ennyi elég is lesz.

 

TATIOSZ – A szeretet nyelvén [Kassák Kiadó, 2016. 50-51. p,]

 

Forrás: Tatiosz-gyűjtemény, Staúros Karakonstantinídis, Athén, 1999.

Σταύρος Καρακωνσταντινίδης: Συλλογή του Τατίου, Αθήναι, 1999

 

 

Előzmény: Törölt nick (17119)