schlumberger Creative Commons License 2017.05.11 0 0 19150

Kösz, mirla!

Angolul jól elboldogulunk. Amikor jött velünk kedvenc unokánk, inkább elkezdte tanítani magyarul Adriane-t. Azóta is kinn van a hűtőszekrényen a cédula a jóreggelt-jónapot stb. Amikor ott vagyunk, mindig van nyelvlecke :-)

Én mindig tanulok egy kicsit az adott ország nyelvéből, ha megyek valahová. Egyrészt tisztelet, másrészt mosolygós könnyebbség. Ilyen jó napot, szép időnk van, stb.

Hollandiában bárhová, bármilyen üzletbe betérve angolul jól elboldogultam, csokiboltban, szerszámboltban, stb. Élmény, hogy amikor az ősszel bementünk a csokiboltba (kell hozni az unokáknak rendes csokit :-) ugye) megismert bennünket a csokikézműves, emlékezett rá, hogy tavaly is jártunk nála, és vittünk egy szatyor csokit Magyarországba.

Most majd Lengyelországba visszük az egyik csokievőt a nyolcadikos ballagása után, mint a nyelvtanár nővérét anno. Aki nagyon sokat járt velünk. Jól elkalandoztam.

 

Munkám során is jártam külföldön, vettem hasznát a nyelvtudásnak,angol orosz, német

A francia kimaradt, most próbálom pótolni. Rejtő Jenő műveiből felfedezem a kiejtés és az írott nyelv közötti összefüggést :-)

 

Ezért hümmögtem, nyelvet tanulni KELL

Előzmény: mirla (19149)