Széndioxid palackot tervezek venni sörfőzéshez, és ehhez gyűjtöm össze a felhasználási lehetőségeket, valamint ezek függvényében a szükséges tartozékokat. Szóval gyűjtöm az érveket a palack mellett, és ehhez a minimum eszközkészletet :)
Lehetőségek/érvek:
- CO2 réteg: lacto-s savanyításnál a cefre fölé fújni, fertőzések elkerülése végett; élesztő beoltása után a sörlé fölé; hidegkomlózás vagy más fűszerezés után pótolni az erjesztőben az széndioxid réteget; másodlagos erjedéshez szintúgy;
- extra szénsav a palackba: pl. Berliner Weisse-hoz az erős szénsavasságot ily módon kialakítani. (ez saját feltételezés, pusztán elméleti síkon)
- akár még a palackozásnál, az üvegekbe fújni egy picit, hogy csapoláskor még kevesebbet oxidálódjon a fickósör. (ez is saját feltételezés, pusztán elméleti síkon)
- sörcsaphoz (bár én még nem kegeztem, de egyszer annak is eljön az ideje)
A lista elemzéséhez, és további ötletekhez kérem a segítégeteket.
Olcsó és bevált reduktor tippek is jöhetnek!