ph23 Creative Commons License 2017.05.10 0 0 559

Kis raktári munka részmunkaidő tapasztalat.

 

Raktári munkás vagyok, amire azért jelentkeztem, mert ezt a munkarendet tudom összeegyeztetni a családommal. Részmunkaidősre vettek fel de közel sem annyit kell dolgozni. Ha el akarsz menni munka idő végén (részmunkaidő 6 óra), akkor megszólnak és megfenyegetnek, hogy kirúgnak érte. Elvárják, hogy minden nap túlórázz, ez az előző hónapban 35 óra volt (napi 1.5 óra!!!) amit nagyon sokan nem viselnek el.

 

Szigorúan nézik a teljesítményed, és szólnak ha a szint alá mész. Targoncával dolgozol, de sokszor ez nem is jut, mert nincs belőle elég, így marad a béka.

 

 

Sokan elpályáznak, iszonyat mekkora a fluktuáció, 2 hónaposan már "öregnek" számítasz. Folyamatos a létszámhiány, ami nem véletlen...

 

Nem családbarát munkahely (raktár, az irodáról nem tudok nyilatkozni), nem érdekli őket, ha gyerekért kell menni az oviba, vagy csak egyszerűen el akarsz jönni a munkaidő végén. Nem abban a munkarendben foglalkoztatnak amire szerződtetnek.

Fizetés, alap 130 bruttó, erre jön egy átlag pótlék amivel 165k lesz a fizud, de ha pl. betegállományba mész akkor az alap bruttó 130k -val számolnak, erre mindenki figyeljen.

 

Ha azért jelentkezel ide, mert szeretnél rész munkaidőben dolgozni, akkor azt felejtsd el. Munkaidő elején közlik, hogy aznap hány óra túlórát kell tartani, átlagosan napi 8 órát dolgozunk az 5-6 órás szerződésre. Húsvéti plusz szabadnapot nem lehetett kivenni, ezt a napit a 3 havi túlóra kifizetésnél fizetik ki). Túlórát 3 havonta (!!!) fizetnek, addig "gyűjtögeted". Ez az egyik legnagyobb gond... Nagyon nagyon sokan munkát keresnek a raktárból, ha ide tervezel jönni, akkor semmiképp se zárd le az esetleges többi állás lehetőséged.