Törölt nick Creative Commons License 2017.05.08 0 0 137600

Hát annyira nem kell 1000%-osnak lennie.

Eddig végig az alagsorban egy 20 éve kreált ablakszéria van:

Helyben csinált, fémből. Keret összehegesztve a helyszínen, fémben fém bukóablak, ami szintén hasonló kendács módszerrel, de mindegyiket megeszi már a rozsda, bő fél napig püföltem, feszegettem, hogy nyitható legyen, de a zsanérok szétrohadva, egyik le is volt törve (már mielőtt püfölni kezdtem volna :D), másik kérdéses állapotban, de inkább szét fog pattanni, ha megmozdul az ablak.

A szigetelést gyakorlatilag a rozsda adta meglepő módon :D

 

Na most ennél minden jobb.

 

2 opció:

csináltatok, de itt a beszerelés sem 20 fillér lenne, régi szokás szerint alul-felül 3-4 fémkapocs, oldalt 2-2 tartja helyén + talán némi purhab vagy sziló vagy nem tom mi lehet. Bár sajátkezű szerelés is megoldható, nem egy hű de nagy dolog és ezt még egy ember is meg tudja oldani...

Ahogy szokták bontani itt kő kövön nem maradna :D, a 30-as ár kizárt szereléssel, közelebbi tippnek vélem a 60-80-at plusz még a végén kőművesmunka (mondjuk egy kevés most is kell majd, de mégse akkora)

 

Másik opció, hogy veszek tömbösített rétegragasztott fát (vagy keményfára gondoltam még) és abból csinálok egyszerűbb keretet meg ablakot bele (átmenetinek még akár a fenyő is megteszi sztem, de ott a vetemedéstől tartok inkább). Még akár a régi üveget is felhasználhatom talán, bár ez már necces, mivel fával vastagabb keretek lesznek.

Nem áttetsző üveg kell bele, de még ha az is lenne nem látnék ki semmit, mert épp egy szép méteres bokor van előtte, igaz 1 méterre nem közvetlenül :D Egy valamit látok majd, a kutyámat, mert az tuti, hogy őrült csóválással fog befele nézni, ahogy kinyitom...

 

Ehhez már hiányozna az egyengető meg vastagsági, maró jó, de sokáig tart a móka vele és nem akarom hazavágni idő előtt, legalább egy vastagsági fog kelleni, nem úszom meg, ezt már látom, Kombi gépektől elérhető árban félek a pontatlanságuktól.

 

Még azért körbenézek bontott ablak ügyében is, hát ha találok ilyen elmebeteg méretben és "csak" be kell tenni.

 

Hőingadozás nincs nagyon, mert fűtetlen a garázs, ha nyitva is hagyom a fémajtót, akkor is télen max 10 fok van, igaz szeretném majd kicsit leszigetelni a plafont, hogy terasz felől kevesebb hideg jöhessen le.

 

 

Szóval így áll, ez az első. Utána szépen sorban a többi is cserés, majd vakolás belül, festés.

Egy 10 évig még tuti nem fogok unatkozni, akkor meg kezdődik minden előről :D

Előzmény: pali923 (137598)