Gnomonika Creative Commons License 2017.05.07 0 0 132250

A sárga gévagomba (Laetiporus sulphureus)
A színhiány vélhetőleg, csak a karotinoidok (p-karotin) játéka.

 

A gombában izolált tumorellenes, antimikrobiális, gyulladáscsökkentő és antioxidáns vegyületek egyre inkább szimpatikussá teszik nekem ezt a taplót.
/Forrás, azoknak akik szeretnének erről bővebben olvasni:
Pharmacognostic standardization and antioxidant capacity of an edible mushroom Laetiporus sulphureus, Journal für Verbraucherschutz und Lebensmittelsicherheit 11(1):33–42 · February 2016;
Study on chemical, bioactive and food preserving
properties of Laetiporus sulphureus (Bull.: Fr.) Murr., Food Funct., 2014, 5, 1441;
Antioxidant Components of Laetiporus sulphureus (Bull.: Fr.) Murr.
Fruit Bodies, D.N. Olennikov, L.M. Tankhaeva, S.V. Agafonova, 2011, published in Prikladnaya Biokhimiya i Mikrobiologiya, 2011, Vol. 47, No. 4, pp. 462–468./