parsifal hendrix Creative Commons License 2017.05.01 0 0 4158

                                    parsifal movement magyarosan

                                     Liszt  Hungarian Rhapsodies

 

ma megint négy óra. korán ért oda, mint általában, így még kevesen voltak. mostanában nem a tárogatóval indít, hanem a fekvepaddal. mellé keveredett egy fiatal, 17 körüli srác, aki köszönt neki, visszaköszönt persze. de aztán a srác utána ment a tricepshez is, és ott elkezdett volna vele dumálni. ott már mogorvábbra vette a figurát -illetve tartózkodóbbra. a négy óra rengeteg idő, így persze jár az esze ágról ágra. most a test-lélek kapcsolaton. egyszerűen mondva: az agy "belenő" a lét egyik szférájába, és akkor jelentkezik a lélek, vagy az agy egy bizonyos szervezettségi fokon maga "termeli"  a lelket? erről hegel beszélt a legjobban, de hegel sajnos érthetetlen - főleg németül.

a tenkes kapitányék még fokossal küzdöttek, parsifal arról álmodik, hogy 5O kilós kézisúlyzókkal 

végzett movementtel fog majd a léttel megküzdeni.

ma telefonálnia kellett volna valahová, hetente átlagban kétszer használja a mobilját, már napok óta nem volt nála -persze, hogy nem találta. turkált a fiókjában.egy jan garbarek jegy 2oo4-ből, meg  

egy megsárgult újságcikk kivágás: szabadfogásban, 72-kg-ban első parsifal hendrix egy országos versenyen. akkor 15 körül lehetett. 14 éves korában ment az első versenyre, amit meg is nyert. szolnok, tisza kupa. egy faalapon fémoroszlán. szegény anyja kuncogva kérdezte, mi ez, kutya? sárkány? a második gyerekkorát éli. a fiókjában egy csomó kártya. az animális dobozok némelyikében egy-egy fénykép a menőbb animálosokról: erik "the house" fankhouser, dan green, evan centopani.

gyerekkorában  hol ezt, hol azt gyűjtött, most animális kártyákat.

 

 

György Cziffra  1921 - 1994  Liszt  Hungarian Rhapsodies 2, 6, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 & 15.wmv  

https://www.youtube.com/watch?v=Oy3fGwWwOyI

 

https://www.youtube.com/watch?v=0P_ktpTmaJ4

Kali Muscle Chest Workout w/ 200lb Dumbbell Press