Márton Lipcsik Creative Commons License 2017.05.01 0 0 8101

Nyakfogomnak jelentem.

 

Örülök, hogy végre rájött: nem csak kihúzott karddal össze-vissza csapkodva lehet küzdeni egy eszme mellett, hanem néha többet érhet az együttműködésre irányuló törekvés.

 

Az önre jellemző, felszólító módban közzé tett kérését ennek ellenére a károsultak iránt még most is meglévő lojalitásom bizonyítékaként az alábbiakban olvashatja:

 

 

 ALÁÍRÁSGYŰJTŐ ÍV

 

 

Alulírott magyar állampolgár támogatom a jogsértő pénzügyi tevékenységeket folytatott ingatlanszövetkezetek -köztük a BAUMAG Szövetkezetek- károsultjainak azt a követelését, hogy a bedőlt ingatlanszövetkezetek által okozott károk miatt a károsultakat a Magyar Állam kártalanítsa. 

 

A támogató aláírásgyűjtő- ívet minden 18 életévét betöltött, cselekvőképes magyar állampolgár egy alkalommal és csak egy sorban írhatja alá.

 

 

          Olvasható családi                      Lakcím                                    Személyi igazolvány,                                                   Támogató saját kezű

                 és utónév                                                                        vagy szem.azonosító szám                                                     aláírása

                                                                                                      

 

1.

 

2.  

 

3.

 

 

Személyes megjegyzésem: 

 

Az aláírások hitelessége érdekében negyedik oszlopban fel kell tüntetni a támogatók személyi igazolványának, (vagy más személyazonosításra alkalmas okmányának) a számát, esetleg  a személyi azonosító számát. Ezzel lehet kizárni még a gyanúját is annak, hogy valakik mások helyett írják alá a károsultak követelését támogató nyilatkozatot.

 

A 10 aláírást követő  szöveges részből az első mondatot ki kell hagyni, mivel az a fejlécben már meg lett fogalmazva.

 

Az aláírások alatti szöveg többi része változatlan maradhat.

 

Az így átszerkesztett támogató aláírásgyűjtő ív engedélyezését a Szövetkezeti Befektetők Érdekvédelmi Egyesülete elnöke helyett javasolom, hogy Sényi Miklós magyar állampolgár, BAUMAG-károsult, vagy Demeter István Pál magyar állampolgár BAUMAG-károsult nyútsa be az Adatvédelmi Hatósághoz, egyúttal indítványozva, hogy az engedélyező hatóság a félreérthetően megfogalmazott, és NAIH 112908/2017. számon a Szövetkezeti Befektetők Érdekvédelmi Egyesülete elnöke részére engedélyezett adatkezelést vonja vissza, az Egyesület elnöke pedig kötelezettséget vállal arra, hogy az eddig beszerzett aláíró íveket megsemmisíti.

 

Ezzel az újonnan benyújtott engedélykérelemmel elejét lehetne venni annak, hogy a már említett okokból valótlan nyilatkozatokat tartalmazó támogató aláírások azért kerüljenek majd közvetlenül a célbajuttatásuk előtt megsemmisítésre, mert a kérelmező elmulasztotta közölni az engedélyező hatósággal, hogy vele szemben a törvényes működés helyreállítása céljából bírsági eljárás van folyamatban.

Egy nem törvényesen működő szervezet érthető módon nem kérhet és nem kaphat a közbizalom megingatására alkalmas hatósági engedélyt személyes adatok kezelésére.

 

Az ezt követően jogszerű fogalmazásban, és jogszerű körülmények között beszerzett aláíró-ívekkel alátámasztott petíciót pedig az aláírásgyűjtés ideje alatt lesz lehetősége az együttgondolkodóknak megfogalmazniuk.

 

Javasolom  továbbá, hogy a későbbiekben ne essen szó semmilyen más célból készült címlístáról még akkor sem, ha annak adatait akár részben, akár egészében bárki is felhasználná! 

 

Amennyiben egy héten belül nem kapok egyetértő levelet (fórumon megjelentetett választ) Demeter Istvántól, vagy Sényi Mikléóstól, és nem kapok választ arra irányulóan, hogy a támogató aláíró íveket az általam javasolt változtatásoknak megfelelően átszerkesztik, és azt bárki megnevezett személy újbóli engedélyezésre nem nyújtja be, úgy az eddigi aláírások megsemmisítését és az aláírásgyűjtés folytatásának megtiltását fogom kérni az Adatvédelmi Hatóságtól.

 

További megjegyzésem, hogy a javaslatomnak megfelelően átszerkesztett aláíró-ív támogatása és aláírása nem követeli meg, hogy bárki aláíró, vagy közvetlenül károsult tagsági viszonyt létesítsen a Demeter István által vezetett egyesületben annál inkább nem, mivel a Pest Megyei Főügyészség álláspontja szerint ez az egyesület jelenleg nem rendelkezik olyan elnökséggel (ügyvezetéssel), amelyik az Alapszabály VI./1. pontja szerint jogosult lenne a tagfelvétel engedélyezésére. 2016.március 1-től kezdődően valamennyi tagfelvétel érvénytelen!

 

Ügyvezető elnökséget pedig csak egy új közgyűlésen lehet választani, ahol az én jogszerűtlen kizárásomat is napirendre kell tűzni, és még további, a bíróság által elrendelt feltételeket is teljesíteni kell.

 

Javaslatom elutasítása, vagy az írásos tájákoztatás késése esetén az eddig aláírásgyűjtés eredményének megsemmisítését, és az aláírásgyűjtéshez adott hatósági engedély visszavonását fogom kérni 2017. május 8-án. 

 

Lipcsik Márton