Yamaha9 Creative Commons License 2017.04.29 -1 0 17388

Magyarázat a Vatera részéről:

Ha nem küldöd el a személyi igazolvány és lakcímkártya másolatát, akkor nem fizetnek. (A felszólításuk miatt küldtem el utólag a fenti okmányok másolatát, mert viszont szeretném látni a pénzemet, amivel átvert az outlet500.) Túlbiztosítják magukat az adatok begyűjtésével, sarokba szorítanak, mert tudják, hogy vissza akarod kapni az elvesztett pénzedet. Jól tudják, hogy törvénybe ütközik az okmányok másolatának a begyűjtése, és meg is büntethetik őket, amit szerintem meg is érdemelnek. (Meg van náluk a neved, címed, bankszámla számod, rendőrségi feljelentés másolata, és az egyéb általuk kiküldött nyomtatvány, amit ki kellett tölteni, aláírni, majd levélben elküldeni a Vatera címére. A Rendőrség leellenőrizte a feljelentők személyes okmányait, ha gond lett volna velük, akkor ott fogták volna az illetőt. Mit akarnak még biztosítékként? Esetleg ingatlan fedezet megfelel nekik a vétlen vásárlóktól, hogy kifizessék a kárt max. 100 ezer Ft-ig? Röhej, és siralmas a hozzáállásuk!)

 

2011 évi CXII törvény

 

32. Adatvédelmi hatósági eljárás

 

61. § (1)98 Az adatvédelmi hatósági eljárásban hozott határozatában a Hatóság

a) megállapíthatja a személyes adatok jogellenes kezelésének vagy feldolgozásának tényét,

b) elrendelheti a valóságnak nem megfelelő személyes adat helyesbítését,

c) elrendelheti a jogellenesen kezelt vagy feldolgozott személyes adatok zárolását, törlését vagy megsemmisítését,

d) megtilthatja a személyes adatok jogellenes kezelését vagy feldolgozását,

e) megtilthatja a személyes adatok külföldre történő továbbítását vagy átadását,

f) elrendelheti az érintett tájékoztatását, ha azt az adatkezelő jogellenesen tagadta meg, valamint

g) bírságot szabhat ki.

(2)99 A Hatóság elrendelheti határozatának - az adatkezelő azonosító adatainak közzétételével történő - nyilvánosságra hozatalát, ha a határozat személyek széles körét érinti, ha azt közfeladatot ellátó szerv tevékenységével összefüggésben hozta, vagy ha a bekövetkezett jogsérelem súlya a nyilvánosságra hozatalt indokolja.

(3)100 Az (1) bekezdés g) pontja szerint kiszabott bírság mértéke százezertől húszmillió forintig terjedhet.

(4) A Hatóság annak eldöntésében, hogy indokolt-e a bírság kiszabása, illetve a bírság mértékének megállapításában az eset összes körülményeit - így különösen a jogsértéssel érintettek körének nagyságát, a jogsértés súlyát és a jogsértés ismétlődő jellegét - veszi figyelembe.

(5) A bírósági felülvizsgálat kezdeményezésére irányadó keresetindítási határidő lejártáig, illetve felülvizsgálat kezdeményezése esetén a bíróság jogerős döntéséig a vitatott adatkezeléssel érintett adatok nem törölhetők, illetve nem semmisíthetők meg.

 

Az egyik bank 5 milliós bírságot fizetett a személyes adatok másolása miatt.  Csak az első oldalt másoltam be, a bank adatainak letakarásával. (Akit bővebben érdekel, az úgy is megtalálja a neten, a nyilvános, 27 oldalas határozatot. Több hasonló témát is találni, csak utána kell nézni. Itt látszik, hogy a "nagy cégek, bankok" sárba tiporják a kis ember jogait, de néha azért ráfáznak.)

 

 

Előzmény: nemzep (17387)