Makroevocáf Creative Commons License 2017.04.28 -2 0 254465

(...) Nem cáfoltál te meg semmit.
Maximum a fejedben létező HIBÁS(!!!) evolúció-elképzelést.

Na, ez nem semmi: egy hetes korban már ennyire határozottan megítélni valamit, figyelemreméltó: "A tudás birtoklása két előnnyel jár: az ember kevesebbet ítélkezik, és jobban ítél." (G. J. Arts)
Egész pontosan mi ez a HIBÁS(!!!) evolúció-elképzelés?

Azaz nem az evolúcióelméletet cáfoltad meg, hanem amit te arról tudatlanul hiszel.

"A TUDATLANSÁG: ERŐ"

Itt van például ez az ostobaság, amit az új génekről feltételezel tudatlanságodban:
"A születendő, kialakulófélben lévő novelty-gén köztes állapotai természetszerűleg még nem működőképesek, így nem lehetnek előnyösek sem."
Elárulom neked, hogy az új gének úgy készülnek, hogy egy duplikációs-mutációval egy létező és MŰKÖDŐKÉPES génről véletlenül egy másodpéldány is belekerül a kromoszómába. Miután ugyanabból a nukleotid sorból kettő van a kromoszómán, mind a kettő ugyanazt a MŰKÖDŐKÉPES és fontos fehérjét készíti. De mivel két másolat van, ettől fogva a pontmutációk eltérőek lesznek a két változatban. A szervezetnek bőven elegendő a két példányból az egyiket lehető legváltozatlanabbul megőrizni, a másik példány szinte szabadon mutálódhat olyan fehérjeterméket produkálva mellékes folyamatban, ami egyre jobban eltér az eredeti fehérjétől. Ha eltér, akkor az eredeti funkció egyre romló, de még MŰKÖDŐKÉPES kiszolgálása mellett ez az új fehérje új funkciót alakíthat ki. Ha az új funkció hasznossá válik a szervezetnek, akkor viszont már az evolúciós szelekció lesz az, ami rászáll a gén-másodpéldányra, és az új funkcióra legjobb mutált változatokat válogatja ki és terjeszti el a populációban. Ha elég sok változás történik a gén-másodpéldányban az eredeti változathoz képest, akkor megszületett az új géned!

"Új gén többnyire korábbi génekből jön létre (például duplikációval). Ennél újabb gén nem kell, és ezt csak te nem érted." (Gus Fring)
"Sziporkázó gondolatmenet." (Miss Ruth Lytton, a kétszeres gyilkos)
Ezt megtartottam teljes terjedelmében, hogy az én hsz-emben is állandóan szem előtt legyen - hátha jó lesz valamire... Valamikor, merhogy most még nem jó semmire, tekintve, hogy alapvetően el vagy tévedve:
"Gondolatmeneted módfelett tetszetősnek tűnik, de mi köze van egyetlen spéci novelty-gén mutációs felépülésének reális lehetőségéhez, annak valószínűségéhez?" (Evolúciócáfoló)
"Kialakulófélben" lévő novelty-gén köztes-átmeneti génállapotairól van itten szó, nem pedig valamiféle "már kész" génről...

Mint ahogy látod, a folyamat alatt végig használható és működőképes a rendszer.

Persze; elképzelhető ilyen is... :D Csakhogy e körben én a végletekig engedékeny vagyok: A MŰKÖDŐKÉPESSÉG egyáltalán nem követelmény, nem alapfeltétel:
Ha novelty-gén felépülésére is adunk esélyt, akkor megengedhetjük, hogy ennek átmeneti-közbülső génállapotai még ne legyenek működőképesek, de megköveteljük, hogy azért "csendben" épüljön föl.
"A lényeg, hogy felőlem aztán a "vadiúj gén" kialakulgathatna akárhogyan..."

Azaz olyan ostobaságokat állítottál és cáfoltál, amik egyáltalán nem fedik a valóságot. Szerintem jó volna, ha az okoskodás és a "cáfolgatás" előtt egy kis biológiát is tanulnál.

Ennyi bőven elég volt nekem, amit most tőled tanultam... :P
"Utálok minden tanácsot, amit nem én adok." (Jack Nicholson)

----------------------
Mindazonáltal: "Első hozzászólásnak nem gyenge :-)" (noway)

Előzmény: Elminster Aumar (254455)