Törölt nick Creative Commons License 2017.04.27 0 0 137189

Hű de szívesen meglesném azt a Makit .... te olyan jó képeket szoktál feltenni ide a szerszámaidról, tudnál egy kis videót is feltenni? Hogy hogy vágsz és aztán hogy mászik el a vágás.

 

Tudom korábban már írtad hogy az asztala nem sík és az is meglepett, mert az enyim meg szép és jó, Árvai Zoli sem panaszkodott eddig ... lehet nálad máshol is van gond.

 

De ahogy mások leírták, esélyes hogy a lap fogazása mászott el. Bár új lap esetén ez is elég fura, gondolom mind s3 favágó lappal próbáltad (gyárilag ugye 4 lap jár hozzá, egy fémvágóval).

 

Az én sztorim a LUX szalagfűrésszel.

Amikor először vettem kézbe:

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=133536056&t=9104263

 

Ezen a képen látszik valamennyire hogy a fogak hogy állnak (rosszul):

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=134601032&t=9104263

 

És a home made kihajtogatás. Asszem azért ezt jobb ha mester csinálja ... de a végén még így is igen sokat javított a helyzeten (az egyenes vágáson. A vágásképet azt hagyjuk ...):

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=134619881&t=9104263

 

És itt egy elmentett hozzászólás, nagyon szépen leírta ainagy kolléga, hogyaztmondja:

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=142100586&t=9104263

 

Ami számomra fontos infó volt:

 

" ...mert szalagfűrészen az "egyenes" minden lapnál más (függ a hajtogatástól; attól, hogy domború futófelületű keréken hol fut éppen a szalag, stb.), ezért azt mindig be kell állítani az adott laphoz.
Ez az "egyenes" nem feltélenül merőleges az asztal elülső élére (véletlenül lehet éppen, de valószínűleg nem az, és ez normális), ezért a szalagfűrészeken a steller szöge bizonyos határokon belül állítható."

 

A szétflexelést említetted, így van egy olyan érzésem hogy türelmedet vesztetted  ... szerintem adj még neki 1-2 esélyt :-)

 

Még valami: erről nem írtál és néha ugyan én is elfelejtem használni, de használd a szalagfeszítés kioldását, hogy álltó helyében tehermentesítsd a szalagot. És ezzel kapcsolatban jó tanács: ha megtetted, a tápkábelt húzd ki és tekerd fel a feszítőkarra. Így nem fogod elfelejteni visszafeszíteni, és nem fogod laza állapotban beindítani (eléggé hülye hangot produkál ha így indul be ...)

Előzmény: Lady fantasy (137178)