László Tóth_*_ Creative Commons License 2017.04.26 0 0 95709

Esküszöm, nem értem, miért kell kioktatni azokat, akik mostanság ismerkednek ezzel az egésszel, és mondjuk nem professzorai az alkalmazott fizikának. Ugye, annak idején, senki sem úgy pottyant elő, hogy mindennel képben volt.

 

Harley: 2Ohm alatt nyilván azt érti, hogy a legkisebb impedanciájú hangszóró, amit még elvisel a rádió kis végfoka. Ha szeretnél zenét a mocira, akkor érdemes valahogy megoldani, hogy egy kis MDF doboz legyen a hangszóró mögött. Volt szerencsém látni US-ben egy HD találkozót, különös figyelmet fordítottam a hifijükre. Nagyjából ugyanúgy csinálták, mint az autóhifinél a 2.1-es rendszer. Az oldaldekniben volt egy vagy kettő 12" mélysugárzó beépítve, és elöl meg egy szett. Simán elfért az Electra Glide-okon, és brutálisan szólt. Négy csatis végfokkal az egész letudva.

 

Ignis: gondolkodtál ajtópanelen? Beszerelő műhelyek kis pénzért megcsinálják, és be fogod tudni tenni a 16-os szettet az ajtódba. Ha rendesen csillapítod az ajtókat (pár ezer forint a bitus csillapító lap, meg tudod magadnak is csinálni), és nincsen szükséged veseszaggató mélyekre, akkor kellemesen fogsz tudni zenélni vele. Ha teszel be két csatis végfokot, az lenne a legjobb. Ha nem, akkor minél magasabb érzékenységű szettet vegyél. 90dB/1w/m felettit. A mélyre szánt pénzből + még egy kicsiből talán ki is jön a project.