Ermak Creative Commons License 2017.04.26 0 0 179416

Saucony Ride 7 GTX tartósteszt:

 

910 mért kilométer van benne, meg legalább 100 km méretlen séta és kirándulás.

 

A belseje tök rendben van, és nem is szakadt ki sehol sőt nem látszik az sem, hogy gyengülne valahol az anyag. Illetve párszáz km után kisujjnál az egyik cipőn eleresztett a varrás, de a Mister Minitben pikkpakk megvarrták.

 

A talpon még bőven van minta, a sarokrész leghátulját kivéve (pedig alapvetően középtalpra érkezem). Még jól használható, de ha kicsit sáros vagy murvás az út, vagy ha sprintelek, már érezni, hogy nem új.

 

A csillapítás a kezdeti "alig érzem a talajt" jellegtől indulva már 3-400 km-nél kezdett keményedni, mostanra pedig már igencsak minimálra változott.

 

Gore-Tex: Igazán nagy áztatásban nem volt része. Néhány pocsolyán nyugodtan át lehet vele gázolni... főleg, ha 1-2 havonta impregnáló sprayt is kap.

Azért vettem GTX-es cipőt, mert az előző Adidas Akármiben egy csepp harmat is kb. árvízként volt érezhető. Ezentúl nem fogok törődni a GTX-szel: kapjon a cipő rendszeres impregnálást, 1-2 óra edzést akármlyen vizes zokniban kibírok, hosszabb tára meg technikai zokniban megyek.

Előzmény: Tompus999 (179395)