Törölt nick Creative Commons License 2017.04.24 0 0 17104

KALIMONASZ - Másként is történhet az élet

 

Az ember sérthetetlen, ha úgy akarja. Láttál valaha sírni? Pedig bőven lett volna okom rá. De a szeretet magához emelt. A fájdalom helyett csupán csönd és figyelem élt bennem. Mert hittem. Hittem abban, hogy másként is történhet az élet.

 

Hogyan mentesülj a fájdalomtól, ha benne élsz a szemeddel, füleddel és összes érzékeddel? – Higgy abban, hogy másként is történhet az élet.

 

Régen: amikor szenvedést láttam, beengedtem a lelkembe, és megéltem. Aztán telt az idő: amikor szenvedést láttam, csak szerettem. Csak szeretet volt bennem és körülöttem, még a szenvedőben is. Minden könnyűvé lett.

 

Egyszerűen ne gondolj semmire. Ne gondolj a fájdalomra – amint magadba fogadod, elveszett minden.

 

Gondolj a szeretetre. Két érzés ütközik ekkor: a jó és a rossz. Ám a szeretet csak a jót ismeri.

 

A SZERETET PILLANATA

 

Megbirkózhatsz a legnehezebbel, ha ezt gondolod. Ha érzed, mi van a lelkedben, érintetlen maradsz minden rossztól. A szeretet pillanatát érezni – ennyi kell csupán, hogy megértsd a láthatót, és elérd a láthatatlant.

 

Amikor mélyen szeretsz: elhalványul a világ, hallgatnak a helyzetek, nincsenek gondolatok, semmi nincs, mintha te sem lennél. De mégis vagy. Csak ezt az egyet érzed: könnyű vagy.

 

És ebben a könnyű pillanatban nem érhet semmi rossz. Most történik a szeretet pillanata, és ez minden kegyetlenséget megjavít.

 

Amíg benned csak a szeretet él, közelséged szeretetet áraszt. Ezt adod a világnak. És ez nem kevés.

 

Mit tettem, amikor már tudtam, hogy emberi mivoltom kicsi és kevés? – Hallgattam. Ebben a csöndben némán szólt a lelkem. És Isten tudta, csak Ő segíthet. És segített.

 

KALIMONASZ – Gondolj a Szeretetre...

 

[Kassák Kiadó, 2016. 79-80. p.]

Forrás: Tatiosz-gyűjtemény, Staúros Karakonstantinídis, Athén, 1999.

Σταύρος Καρακωνσταντινίδης: Συλλογή του Τατίου, Αθήναι, 1999

 

 

 

    

Kép: Karnaki templom, II. Thothmesz gyermekfáraó (Kb. Kr. e. 1493 - 1479)

 

Előzmény: Törölt nick (17089)