Ványi Norbert Creative Commons License 2017.04.23 0 0 931

Ha a túlfizetést nem is költheted el azonnal, de keretemelést azért lehet kérni. Ha ezt elfogadják, akár egy-két nap múlva az emelt kerettel gazdálkodhatsz (nekem legalábbis a legutóbbi emelés ilyen gyorsan adminisztrálódott). De ez is egy érdekes dolog, mert évente a bank kínál meg egy emelt kerettel, amit ha elfogadnál, akkor ahhoz személyesen be kell menni, és én már jártam úgy, hogy kiküldték levélben az megajánlott emelt keretet, bementem elfogadni, kb egy órát ott töltöttem, aztán elküldtek, hogy bocs, mégsem vagyok elég jó az emeléshez. Rá egy évre megint küldtek egy levelet ugyanakkora megajánlott összeggel, amivel ismét bementem, de előre jeleztem az ügyintézőnek, hogy ha megint elutasítás lesz a vége, többet nem jövök, mert ennek nincs értelme. Ezt aztán sikerült végigvinni, és nem pont a megajánlott összeget, hanem egy kicsit kevesebbet adtak, de még így is közel 30%-os emelés volt az előző kerethez képest. Gondolom, ugyanígy megy az is, ha az ügyfél kezdeményezi a keretemelést (ami egyébként egy ugyanolyan elbírálási folyamat, mint ami a szerződéskötést megelőzi, úgyhogy ha nem az OTP-hez jön a munkabér, akkor kell vinni friss papírokat róla...)

 

Ha az MNB alatt a békéltető testületet érted, akkor nem biztos, hogy lesz eredménye. Az alábbi cikkben azt írják, hogy mostanra az lett a jellemző gyakorlat, hogy miután az MNB az ügyfél számára kedvező döntést hoz, a bank perre viszi az ügyet, és 50%-ban meg is nyeri ezeket a pereket:

 

http://www.azenpenzem.hu/cikkek/hisz-a-bekeltetesben-lehet-hogy-hiaba/3981/

 

Ez így magában elég bosszantó, de ettől függetlenül sérelem esetén én azért próbálkoznék vele.

 

Esetedben egyébként szerintem nem érdemes ezzel foglalkozni, a hatályos üzletszabályzat szerint járnak el, ebbe nem nagyon lehet belekötni.

Előzmény: SzaSza0909 (929)