Törölt nick Creative Commons License 2017.04.23 0 0 23717

Nemtom, egy kicsit nézz utánna annak a tervnek, alapszigetelés elég drága, mert majd. 3o% nőtt a polisztirol ár a tavajtól, nem tudom mi fér be de 9o nm házba + 2onm-res garázsba 18 millió forintért. 

Én generálba is kivitelezek, de nem tudnám ennyiért megcsinálni, ha igényesebb a finiszmunka. 

A szerelések is pénzbe kerülnek, egyre többe. Közművesétés is. Gondolom nincs benne a külső rendezés, mert az mégegyszer ennyi. 

Ha födém hamar megy, nem kell zsalu se, ácsok megcsinálják, pár nap alatt. De azért a fa ne legyen suhogó nyers, vagy ha igen, akkor várj a zárásokkal legalább 8 hónapot.  Ezen a pénzen csak akkor tud nyerni egy generálkivitelező, ha nagyon gyorsan fel tudja építeni a házat, hetek alatt a szerkezetet és két hónap alatt a finiszt. A szerkezettel nincs gond, 5-6 szorgalmas munkás tényleg hetek alatt lefedi, de a finisz... (nekünk 2.5 hét egy 25o nm-res alapterületű falazott szerkezet vb oszlopokkal+ monolit födém, lépcsővel együtt- 12 emberrel- ez kb. 6o köbméter 25.-ös tégla és 3o-35 vb oszlop) 

De arra is kell gondolni, hogy a vizes technologiáknak idő kell, egy meszes belső vakolat két hónap alatt szárad ki. Szerelőbeton 1ocm-be be kell 2-5 hónap.

Színt vált, de ha méred nincs rendben. 

A tetőszerkezet valahogy megszárad a helyén, ha nincs manzárd, de a fafödém nehezebben, nagyon szellős kell legyen a padlás. Ugyebár alulról ott a kondenz fólia.

 

Előzmény: gurabli (23714)