vénkecsi Creative Commons License 2017.04.23 0 0 172767

Azért tudok én finom is lenni ha kell  :)

 

Szóval - nem gondoltam volna hogy ennyire kényes a tömésre, mennyiségre, előmelegítésre, őrlési finomságra!

Apránként csak kialakul, és köszönet a fórumnak is!

Most hogy írod ezt a színültig töltést, és 2 mm-re lenyomást. Először nem jött be, de rájöttem hogy túl finomra őröltem az anyagot. Visszavettem a darálón, már nem annyira liszt-szerű (de a bolti darálásnál finomabb), ezen kényelmesen átmegy a forróvíz ahogy kell.

Ízre is sokkal kellemesebb már.

Na meg még egy dolog, amire nem figyeltem !

Eddig egy elég lapos széles párhuzamos falú (6 cm átm.) Vereco csészébe engedtem a nedűt.

Ebben persze hogy szétterült , eltűnt a krém :) amit hiányoltam.

Most elővetettem asszonnyal (vendéglátós) a régi "utasellátós" csészéket... lehet még az is segít a minőségen !?  :D

Előzmény: mlas45 (172761)