Azért tudok én finom is lenni ha kell :)
Szóval - nem gondoltam volna hogy ennyire kényes a tömésre, mennyiségre, előmelegítésre, őrlési finomságra!
Apránként csak kialakul, és köszönet a fórumnak is!
Most hogy írod ezt a színültig töltést, és 2 mm-re lenyomást. Először nem jött be, de rájöttem hogy túl finomra őröltem az anyagot. Visszavettem a darálón, már nem annyira liszt-szerű (de a bolti darálásnál finomabb), ezen kényelmesen átmegy a forróvíz ahogy kell.
Ízre is sokkal kellemesebb már.
Na meg még egy dolog, amire nem figyeltem !
Eddig egy elég lapos széles párhuzamos falú (6 cm átm.) Vereco csészébe engedtem a nedűt.
Ebben persze hogy szétterült , eltűnt a krém :) amit hiányoltam.
Most elővetettem asszonnyal (vendéglátós) a régi "utasellátós" csészéket... lehet még az is segít a minőségen !? :D