Törölt nick Creative Commons License 2017.04.23 -1 0 75861

Ez a szigetelésvizsgáló témakör is túl van lihegve, bármelyik filléres digitális multiméterrel lehet mérni az állandó "szivárgást", ha van. Ha az ember tudja mit csinál, mit mér, hogyan és miért.

Mondjuk ekkora "szivárgás", az hibás készülékektől, vezetékezésektől, és istentelen gányolásoktól szokott lenni, nem a vezető anyagától.

Igy keletkeznek a féltudású szakmaiatlan félreértések.

 

Aki azt mondta a fi problémás alu vezetéknél, az kimondottan a legcsapnivalóbb bevakolt vagy beleöntött(!) MMFAL vezetékekre gondolt, ahol 30-40 év alatt a szigetelés már mikroporózus, kitöredezetett, a vezeték rögzítése a ma már agyrém "beverte a szöget a segédmunkás a betonba az erek közé!!!" szinvonalú is lehet. Akár.

 

Vannak életveszélyes, meredek dolgok, régi tégla-ingatlanon is, főleg a sokféle korszak, a több lakó és használó sajátkezű vagy odahívott "szerelők" kontárkodó cselekedetei miatt.

 

De panelban, ahol az alu vezeték nagyon jellemző, néha ipari mennyiségben van a trágya, mert a lakásban végül a meo már bármit átvett csak legyen már kész.

A 70es évek végétől a javuló életszinvonal, technológiák, iskolázottság, életlehetőségek mellett a melósok legalja dolgozott ennyire fárasztó, mocskos és lélekölő melón, mint a nagy tömbházak építése, ez látszik az összes szakmunkán, de főleg az olyan szem elől rejtett, nagy odafigyelést igényelő szakmunkáknál necces, mint a villanyszerelés.