parsifal hendrix Creative Commons License 2017.04.22 0 0 4147

                                a varázshegyen a varázsfuvolára ropják

 

 

mozart ingen furcsa figura volt. a szabadkőművesség hőskorában belépett a kavargásba -pedig ő a szabad kőműves segédmunkások világ-nem-szövetségének egyik legzseniálisabb tagja volt. azóta a társaság belefagyott a pénzbe, kötvényekbe, hivatalokba -de mozart idejében még élő, viharzó, napsugárzó párducgödölye hamvazószerdadocsütörtöknagypéntek volt.

a varázshegy varázs volt és nem kötvényhegy, nem wall street hegy, nem lopshorehegy volt.

ittt kérem varázslás csoda viharzás hajnali köpölyözés volt. a rilkéhez éppen belépő rezidens ugyan szívlopó akart lenni, de 3 hónapig dolgoznia kellett egy neuroendokrinimmunológiai tanszék genetikai laboratoriumában is. nos a varázshegy berkeley szárnyában müködő genetikai laborban a vérrákok genetikai jellemzőit is vizsgálták.ecetes ollóval vagdosták őket, rummal locsolták, caporal füstjével sugarazták, sötét anyagba merítették és egy olyan spirál gödölye cérnafőzőveldobták be a vizsgált génszakaszt a világürbe, hogy az még a fekete lyukakból is visszatért bumeráng módjára. az így kezelt génszakaszt egy grappába csöppentették és aköltőnek egy slukkra le kellett azt hörpinteni.

hát ez tartotta életbe az aggastyánt. a hörpintés közben a varázsfuvola szólt, a génvizsgálat közben a jupiter, egyébként meg zongoraszonáták liszt ferenc előadásában.

a rezidens  gyorsan megtudta azt is, hogy az intézet fő profilja a föltámadás volt. ehhez nem elég se a genetika, se a neuroendokrinimmunológia, de kell hozzá bizony filozófia is, teológia is, misztika stb is. nos a varázshegyet azt tette varázslatossá, hogy itt immunológusok beszélgettek genetikusokkal, endokrinológusok filozófusokkal, neurológusok fizikusokkal.

a tiszta-  és a gyakorlati észt is megcsúfolták, hogy omtológiai jelentőségű ítéleteket hozhassanak.    

Marijana Mijanović - In Die Zauberflöte  

https://www.youtube.com/watch?v=QHxZSfrSj-M