Kathy8 Creative Commons License 2017.04.21 0 1 25074

Szia egriKriszta!

 

A két hotel teljesen más parttal rendelkezik!

A Sharm Resort (mi is ide megyünk nyáron) egyből mély vizes partú. 2 mólón lehet bemenni, gyönyörű korallkertek vannak előtte, tehát egyből rövid mólón (2db lehetőség a vízbejutásra: egy fa bejáró és egy műanyag móló van) lehet vízbe jutni, ahol egyből eléd tárul, a Vörös-tenger csodálatos, egyedülálló, vízalatti világa!Kis homokos helyek akadnak "dagonyázni", de ezek nagyon mini területek a part és a nagyobb sziklák tövében. Ez a rész nagyon szélvédett, szél esetén is pompásan lehet sznorizni a hotel előtt és hosszan el is lehet bóklászni, úszni.

A másik hotel, a Ghazala Garden, teljesen más parton fekszik, egy nagy öbölben (Naama Bay az öböl neve), korall nincs közvetlen itt az öböl belsejében a partközelében. Szép homokos, lassan mélyülő a partja, és ez a part ritkább Sharmon. Sok hotel itt, egyből korallfal előtt épült, és sziklás a part. A Ghazala Beach a testvér hotele a Garden-nek, mivel a Garden nem parti szálloda! Egy út választja el a 2 hotelt egymástól. De a két hotel átjárható. A Garden-ben lévő vendégek használhatnak mindent, a Beach részen is. A Ghazala Gardens szebb hotel és allinc. ellátást kínál, a Beach rész félpanzióban foglalható, nyilván ők nem fogyaszthatnak a Gardenbe.

A Ghazala Garden-t én annak ajánlom, aki szereti a homokos lassan mélyülő tengerpartot, és nem bánja, habár az egyik legszebb korallos tengernél nyaral, de mégsem tud, csak úgy a saját hotele előtt sznorizni, búvárkodni. Ha pedig sznorizni akar, akkor elmegy egy hajós kirándulásra. Hozzáteszem némi korall ott is van az öbölben, sőt a két széle korallos, de nagy  öböl ahhoz, hogy nyáron korallokat keresgéljünk.

 

Felszíni búvárkodáshoz (snorlkeling) szerintem nem érdemes kint érelni, hanem itthon venni előre megfelelőt. A Decathlon-ban érdemes megnézzétek, és nem kell drágát venni, a legolcsóbb is jó! Bérelni drágább sokkal kint és vásárolni is többért lehet, plusz időhúzás is a kint töltött időből ezt keresgélni még akkor is ha a hotel bazárban is lehet kapni általában!

 

A hasi bajoktól nem kell félni csak okosan kell csinálni, pl csapvíz nem fogyasztható, és mi  a fogunkat is inkább a hotelben kapott palackos vízzel szoktuk mosni. Salátákat csak keveset eszünk, mert elvileg nem csapvízzel mossák, de azt ugye nem látjuk. Ez vonatkozik a gyümölcsökre is, de nyuggodtan ehettek azt is okosan :) vagy meg kell hámozni vagy letörölni.  Én szoktam kis salit szedni ,de nem viszem túlzásba. Eszünk gyümit is :) A nyers szószokkal is vigyázni kell. Na meg kezet mosni mindig ajánlott, a zselés kézfertőtlenítőt érdemes vinni. Sok hotelben az étterem bejáratánál is ki van téve ilyen zselés kézfertőtlenítő. Sokan mást szednek össze nem a helyi bacit és azt hiszeik az. Már a reptéren a gépen is bárhol minden amit sok ember használ, tapogat fertőzhet. ugyanúgy az allinc. étteremben kinyitogatott ételes tárolók fogantyúja is, ezért mondom ,h fertőtlenítés legyen, persze nem kell paranoiásan csinálni csak kicsit jobban figyelni erre odakint! Előre szedni nem kell semmit, vagy, ha nagyon félsz max. probiotikumot, vagy vitaminokat :) max lesz egy kis placebo hatása, ami nem baj :) Sok ember esküszik rá, h visznek kis laposüvegben pálinkát, és evés előtt kortyolnak belőle, mert ,h fertőtlenít, de ez is jó placebonak :) Mi nem szoktunk :)  Így se kapok el semmit. Antinal a neve az egyik kint használatos gyomorfertőtlenítőnek, amit CSAK akkor és nem megelőzésre kell bevenni ,ha hasi fájdalmat érzel. Ezt sok helyen árulják, a hotel patikájában is (alkudni kell ha sokat mondanak érte kb 2usd a 24-es ára max) De ha köttök ,mert azt feltétlen kell utasbiztosítást, van a hotelben is orvos és segít, ha nagyobb hasi gond van , esetleg hányás is és láz. Nem érdemes várni, h majd jobban leszel, sztem egyből a dolog súlyához mérten doki vagy Antinal ! Vagy ha nem hat az Antinal akkor azonnal orvos! A doki 1 nap alatt rendbe tesz!

Másik amit össze szoktak keverni még a helyi bacival, nem is azt kapták el és azt hiszik! Ez az, h még nyáron is teljesen kibírható a hőmérséklet , mert száraz meleg van, és sokan kint vannak a napon délben , és kapnak egy enyhe napszúrást, aztán bemennek a klímás szobába, vagy étteremben, isznak jeges vagy túl hideg üdítőket és kicsit még többet is esznek, és mivel más a fűszerezés, az olaj így ezek együttes hatása is kiválthat hasmenést esetleg hányást ,lázat! De ez nem a  helyi baci amitől annyian tartanak és ha valaki először készül ,akkor az első kérdések egyike :) 

Szóval óvatosan és nem lesz gond !

Remélem tudtam segíteni! Ha esetleg ajánlhatok az út  lefoglaláshoz irodát, írj rám privátban a nevem alatt megtalálod az e-mail címem. Hajós sznoris programra is tudok magyar szervezőt!

 

Üdv:Kati

 

Előzmény: egriKriszta (25073)