ksanci Creative Commons License 2017.04.20 0 1 75776

Alapvetően szerintem - a kikötött PE vezetéktől eltekintve - egyáltalán nem (volt) döbbenet a rendszerkialakítás, főleg ha azt nézem, hogy 200 éve készült és nyaralóba. A FI relé pedig egyenesen extra, nem volt szokás még kinti körre sem betenni, nem úgy, mint jelen esetben.

 

A vezetékezést én is kicserélném, az egészet, de miért kellene vésni? Kábelcsatornákkal is nagyon kulturáltan meg lehet oldani, igaz, azzal is van meló. Van egy nyaraló, ahova kijárunk szabadidőnkben és ott is minden kábelcsatornában megy, már annó nagyon korrektül megcsinálva (nem én voltam! :), semmi gond nincs vele, kinézetre sem.

 

 

Az a 16 amper szerintem elég, hacsak nem ipari egyfázisú gépeket akarsz használni meg hegeszteni egy időben a villanybojlerrel :) A gond inkább a százéves kismegszakítókkal van, ha kicserélteted őket, lehet, hogy meg fogsz lepődni, hogy nem verik le a cuccot.

Én annó (tizenéve) a kis garzonomban jártam úgy, hogy a 10A-es kismegszakítót állandóan leverte a mosógép+bojler+akármi. A végén már önmagában az egyik+akármi is. Hibabejelentés, kértem egy cserét ugyanakkorára, utána minden működött, együtt is. A mérőhely meg egyáltalán nem volt szabványos.

Nem vagyok benne biztos, hogy ha csak a leplombált fő kismegszakító cseréjét kéred (teszel egy hibabejelentést) és se teljesítménybővítést, se óraáthelyzést nem kérsz, akkor ki kellene alakítani a szabványos mérőhelyet (itt jegyzem meg, hogy a szabvány NEM kötelező, bármit elfogadnak, ami azzal egyenértékű vagy jobb), ha egyébként biztonságos a jelenlegi. A képek alapján eléggé rendben van az a doboz,  csak takarítsd ki, tedd rendbe :)

Az mit jelent, hogy a felső részben van hely? A kép alapján ez nem látszik. De én a belső köri kismegszakítókat mindenképpen bevinném a házba, praktikusabb és egyszerűbb is.

Előzmény: Gillebeart (75773)