elemes Creative Commons License 2017.04.17 0 1 23660

Ha egybe van betonozva a lakás aljzat és a terasz, akkor az Ytong ALATT a BETON viszi be a hideget a lakótérbe. (Ha bent 20 centi lépésálló szigetelést raksz az esztrich alá akkor ez nem olyan nagy gond (csak az ytong második sora lesz kicsit hidegebb), de ha mondjuk 10 centi a lépésálló, ott azért lesz hőveszteség bőven.) Ha nincsen egybebetonozva, és a teraszbeton illetve a az aljzat között van a 12 centi XPS, akkor persze nincsen hőalagút, csak ezt rajz nélkül így mérsékelten értettem.

 

A teraszburkolat fugáin keresztül beszivárgó nagyon kevés víz elegendő ahhoz, hogy télen megfagyva a burkolólapokat szépen megemeli. Először kongani fog (a fuga még tartja) aztán feljön.

Ezért raknak alá Schlüter szivárgólemezt, mert annak a bordái a lejtő irányába levezetik a vizet (ha sok víz kerül oda), illetve teret engednek a jég tágulásának (ha csak kevés). És ehelyett használtam én a kb tizedannyiba kerülő említett típusú dörkent (amit egyébként a dörken csak függőleges beépítésre javasol, tehát én nem szabályosan használtam).

 

 

plusz 20 centi beton a teraszra... harckocsik fognak ott piknikezni, vagy mi? :)

Előzmény: Nikolas Pe (23659)