JohnyFirpo Creative Commons License 2017.04.15 0 0 8144

 

Sziasztok!

 

Érdeklődni szeretnék!

Kellemetlen a dolog, mert kb másfél hónapja lett véve a kocsi, kereskedésből, akkor ott nem hallatszott a probléma, miért is hallatszott volna? :)

 

Tehát a jármű:

Opel Astra H, 1.6 benzin, Z16 XEP, 2006 twinport, 232 ezer km

 

A vételt követően vezérlés (INA), gyertyák (Denso), olaj (Mobil 5w-30) lett cserélve, valamint olajszivárgás miatt a karter és a szelepfedél is lekerült. Nem volt nyoma évtizedes olajsárnak, ami arra utalna, hogy nem cserélték az olajat, Opelhez képest fémtiszta látvány fogadott, a karterben sem találtunk semmit.
Szépen át lett mostva minden apró felület, mivel egyszerre volt lenn a karter és szelepfedél is, nem volt probléma, mi folyik lefelé. Brigéciollal aprólékosan elmostunk mindent!

 

Összerakás után, de előtte is hallható volt, egy hang ami legjobban álló helyben 2000-res fordulattól kezdődik, addig hallani, míg el nem nyomja a motorzaj, kb 3000-3500-ig.
Tipikusan felülről jön a hang, de nem tudom eldönteni már.. Olyan hidrotőke / dugattyúlógás / hajtórúdcsapágy hangja van.
Nem kimondottan egy hengertől, hanem úgy összességében.
Álló helyben, főleg melegen hallani, hidegen kevésbé. Viszont, ha ez mond valamit álló autót 2000-2300 fordulaton tartva, sebességbe téve és a kuplungot lassan ráengedve, hogy ne essen le a fordulat, elég jól elcsendesül a csörgés, már-már megszűnik.

 

Igen, a twinportos Opel motor hibája, hogy a szívósor állító csappantyúsor műanyag része megkopik és ugyanilyen zörgő hangot ad fordulaton. Természetesen erre szakosodott céggel fel lett újíttatva, nagyon korrekt módon, ránézésre és érzetre is stabil részét képezi most az autónak! Tiszta és felújított a szívó oldal és EGR rendszer is!

A hang megmaradt a motorból...


Megköszönném a segítséget!