GPS Creative Commons License 2017.04.15 0 0 136674

 

Saját helyzetemben örülnék, ha lenne a kettő közt egy réteg.

 

Ez egy abszolút jogos vágyálom, de szerintem ilyen konkrétan NINCS. Illetve ami van, az nem éri meg az (érezhetően magasabb) árát.

 

Az olcsó kategóriában nagy odafigyelés kell, hogy kifogjon egy jobb vételt az ember, amitől nem hullik ki a haja.

 

 

Látod, erre ideális hely ez a topik - mert itt tényleg olyan vegyes a gép-park, mint a koldusszar - szinte nincs olyan, hogy egy-egy olcsóbb (jelesen fűszerüzleti) ajánlatra ne kapnál élő tapasztalatot is valamelyik kollégától.

 

Így tudhattuk meg, hogy a Lidl-is akkus-csavarozók tényleg remek darabok, de bármelyik más "fűszeres" gépfajtáról is van élő infó itt a környéken.

 

Részemről (az asztali körfűrészen kívül) szinte teljes az ilyenfajta gépparkom - amit rendszeresen használok is. Mert én igencsak nagy "gép-használó" vagyok olyan értelemben, hogy ha síkra kell csiszolni egy bármilyen kispöcs, féldekás darabot - akkor nem állok neki kézzel dikicselni, hanem nem vagyok rest elővenni a kézi szalagcsiszolót és azon síkba hozni a darabot. Még arra az egy darab, fél perces műveletre is. 

 

Innen nézve, meg kell mondjam, hogy ennek a "bokros" fűszeres-gépparknak egyetlen darabja se baszott még ki velem - olyan értelemben, hogy leégett, elfüstölt, széthullott volna. Pedig használatban vannak - igaz, kifejezetten hobbi üzemmódban ! - és ez lényeges ebben az esetben. 

 

Ugyanakkor dolgoztam egyszer egy kölcsönkapott Makita, alsó kategóriás dekopírral, (olyan 25-28 ezer Ft-os kategóriással) - hát meg kell mondjam, hogy egyáltalán nem okozott olyan lábujgörbítős, orgazmus-közeli állapotot nálam.

 

Mert az igazság az, hogy lényegesen (nagyságrenddel) gyengébb volt, mint a mindössze 8 rugós, Parkside, 800 W-os gép. Konkrétan alig bírtam vele keresztbe átvágni egy konyhai munkapultot (egyszerűen belassult) - miközben ez a feladat a "fűszeresnek" csak gyenge bemelegítő-testmozgásnak számít. (Mert ez utóbbi tényleg olyan erős, mint az állat - egyharmad árért).

 

Részemről nagyon szomorú lettem volna, ha én adtam volna ki 28 ezer Ft-ot egy ilyen gyenge gépért - csak azért, mert Makitát ír rajta :-)))

.

Előzmény: Tzupi (136672)