Mindenváró Ádám Creative Commons License 2017.04.14 0 0 136632

Persze,de azért a dolog annyira nem egyszerű. Egy olyan ember, mint pl. én aki lehet hogy évente csak párszor veszi elő az adott szerszámot és a pénzben sem fürdik, nyilván keresi a jó kompromisszumot, mert keresnie kell. 

És tudjuk azt is, hogy vannak megköthető, elviselhető kompromisszumok. Azt nehéz megtalálni.

 

Mostanában éppen én is egy kombigépen töröm a fejem. Fűrésztengelyem, motorom pl. van is itthon hozzá, de akármennyire is igyekszem jól kitalálni és az eszközeimmel pontosra megcsinálni, egészen biztosan sosem lesz olyan, mint egy gyári gép. 

 

Egy normálisabb, nevesebb kombi gép újan min. 3000 euró körül van, az irreális az én céljaimhoz és pénztárcámhoz mérten is. 

 

Viszont Németországban már egész olcsón is árulnak ilyeneket használtan:

pl.

https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/lutz-maxxum-kombimaschine-kreissaege-hobel-dickenhobel/615504236-84-863

 

Most éppen azon töröm a fejem, hogy érdemes volna-e inkább valamilyen gyűjtőfuvart keresni és elhozatni egy ilyet haza.

500-600 euró plusz  pár tízezer forint szállítási költség egészen barátinak tűnik, ha ennyiért megoldható akkor tán nem érdemes barkácsolni. Mondjuk kockázat van, mert hiszen valószínűleg előre, látatlanban ki kellene fizetni. Meg a kommunikáció sem olyan könnyű a németekkel, főleg azért mert én csak angolul prüntyögök valamennyire. Egyszer vettem egy gépet Ausztriából, de akkor sem tudtam kommunikálni az emberrel, segítséget kellett kérnem egy németül jól beszélő ismerőstől aki felhívta. Végül ideért a cucc és nagyon jó vétel volt. 

 

Előzmény: Tzupi (136630)