csr23 Creative Commons License 2017.04.10 0 0 19222

"Ezt te így gondolod, csak éppen a hozzáértők, évekig erre készülő és ezt tanuló orvosok, gyógyszerészek eddig nem tudták megcsinálni. Szerinted miért nem? Rosszaságból, titkolódzásból, esetleg nem voltak képesek arra, amire te?"

Nem értem miért írsz így rólam, és miért akarsz kioktatni a betegségemmel kapcsolatban, de mindegy. Egyébként az idegeskedés is rontja a sömi állapotát.:) 11 éve van pikkelysömöröm, és lehetőségeket keresek, ahogyan itt mindenki, nem adom fel. Kaptam már Neotigason tablettát, PUVA kezelést, és még sorolhatnám, nincs bajom egyikkel sem. Jelenleg szteroidos cuccokat használok(Diprosalic kenőcs, oldat), a bőröm egy idő után hozzászokik, és nem használ semmit, ez szerintem mindenkinél így van. Ilyenkor szünetet kell tartani, de ez idő alatt ismét terjed a sömör...

 

Manapság nagyon sok drága szteroidmentes készítmény van a piacon, amelyek bizonyítottan tünetmentessé tudják tenni a pikkelysömört, de ezeket valamiért nem támogatja a TB, a legtöbbet országon belül nem is lehet beszerezni.

Az összetételük egyébként publikusak, viszont az arányokat nem írják meg, mert az üzleti titok. Vannak kutatások természetes anyagokról, amelyek bizonyítottan hatásosak pikkelysömör ellen pl. bioperines kurkuma, halolaj, D3 vitamin stb.

Szerintem ha kombináljuk őket, akkor a szteroidhoz hasonló hatékonyságú készítményt lehetne előállítani.

Én csak egy listát írtam, hogy a felsoroltak közül melyek azok az alapanyagok, amelyek felírhatóak közgyógyellátási támogatásra, így "ingyen" tudnék tesztelni egy szteroidmentes készítményt. És ha nálam beválna, akkor az Rp-t természetesen megosztanám itt a fórumon. De már gondolkodtam azon, hogy elmegyek egy magán bőrgyógyászhoz, hogy segítsen nekem ebben. Szerintetek megér egy próbát? Még soha nem voltam magán bőrgyógyásznál.

Előzmény: hul (19221)