Joco/1 Creative Commons License 2017.04.10 0 0 66722

Sziasztok!

Tegnap az 1,4 16V Thaliám környezetvédelmi visszajelző lámpája elkezdett világítani. A tegnapi második rövidebb út során vettem észre, az első út alatt még nem világított.

Olvasgattam ezután a fórumban, hogy milyen tippek voltak már erre a tünetre és láttam, hogy valakinél esős párás időben fordul elő inkább hidegen rángatás kíséretében, valamint azt is megtaláltam, hogy kinyomott kuplungnál legalább 5 másodpercig magas, 5000 körüli fordulaton túráztatás megoldja a gondot.

Tegnap Pesten abszolút száraz, napfényes idő volt, egyáltalán nem nyálkás. Minden esetre, este lementem vissza a kocsihoz, miután olvastam ezt, beindítottam, hogy lássam továbbra is világít-e egyáltalán. Világít azóta is, és azt vettem még észre az esti beindításnál, hogy hidegen, alapjáraton rángatott a motor. Ha ráléptem a gázra, akkor kisimult, illetve, amikor már bemelegedett, akkor nem nagyon rángatott már, talán csak minimálisan.

Amikor már jól felmelegedett, kipróbáltam az 5000-en túráztatást, nem segített sajnos, továbbra is világít a lámpa.

 

Jellemzően itt Pesten használom rövidebb távokon az autót, nem napi rendszerességgel, hanem inkább heti rendszerességgel, kb 2 havonta megyek vidékre, az egy 250 km-es utat jelent (épp most hétvégén, húsvétkor lenne esedékes a következő...).

 

Van tippetek, mi lehet a hiba?

 

Köszi szépen előre is a válaszokat!

 

Üdv!

Jocó