Fishtax Creative Commons License 2017.04.05 0 1 227769

Az az érzésem, hogy te nem is akarod nagyon hagyni, hogy vmiről meggyőzzünk, leperegnek rólad a felhozott érvek.

 

Ilyenkor nincs mit tenni, csak azt tudom mondani, ne vegyél lakatot! És ezt teljesen komolyan, irónia nélkül: ha nincs lakatod, nem is érzel késztetést arra, hogy bárhol otthagyd a bringádat felügyelet nélkül. Ha mindig kézközelben van, azzal talán a nullára lehet redukálni a lopás esélyét. Csak azzal sok minden olyan szabadságtól megfosztod magad, amit a bringa kínál. De ez is egy út.

 

Vagy fogadd el, hogy ellophatatlan dolog, feltörhetetlen zár, elvághatatlan lakat a mi szintünkön nem létezik. Alternatívák vannak, amivel a kockázatot lehet csökkenteni. Már itt is írták többen, én is, hogy ha egy maximálishoz közeli védelmi szintű lakatod van, ha a bringát körültekintően zárod le (tömegek által látható helyen; több bicikli közé, ahol könnyebben mozdíthatóak is vannak; a lakatot úgy teszed fel, hogy az erővágót ne lehessen kitámasztani, ha vki el akarja vágni; ha nem lépcsőházi tárolóban, különálló garázsban tartod, hanem a lakásban, ahol a lopáskárra még esetleg biztosításod is van; stb.), ha nem hagyod napokig magára, akkor nagyjából mindent megtettél, amit lehet. És fogadd el azt is, hogy ami a legnagyobb védelmi szintet nyújtja, az drága, legfeljebb szerencsével lehet belefutni egy akcióba.

 

Ha ennyire parázol, akkor tényleg vegyél egy romhalmazt a lomisoktól, amiért nem érzel nagy veszteséget, és belefér a költségvetésbe, ha időnként ellopják, aztán engedd e ezt a zár-kérdést, és kezdj el biciklizni az agyalás helyett!

 

robi

Előzmény: Lawrence d'Arabica (227765)