medve talp Creative Commons License 2017.04.03 0 0 1170

Ez egy elmebeteg!

 

 

 

http://index.hu/gazdasag/2017/04/03/matolcsy_megnevezett_egy_kozgazdaszt_aki_ratamadt_magyarorszagra/

 

 

Matolcsy azzal kezdte, hogy "igen, Magyarországon egy külföldi szövetséges politikai befolyásolási tevékenységet végzett, ezt nagyon sokan így látták". (Korábban az amerikai nagykövetség közleményben utasította vissza a feltételezést). Majd utána részletesebb kifejtés helyett Matolcsy elkezdte kérdezgetni a képviselőt: "az igazi gond, hogy ugyanazt a kérdést teszi fel, amire válaszoltunk egybehangzóan, de nem válaszol a mi kérdésünkre:

miből gondolta, hogy az Egyesült Államokról van szó?

Tudott-e erről a befolyásolási kísérletről? Tudott-e a bankpánik négyórás kísérletéről?" 

Matolcsy arra is rákérdezett, tudott-e Szakács például Róna Péter szerepéről. (Róna Péter közgazdász korábban az MNB felügyelőbizottságának tagja volt, illetve egy ideig az LMP pártalapítványának elnöke.) Azt nem fejtette ki, pontosan mire gondol, milyen szerepet tulajdonít Róna Péternek és miben.

 

Matolcsy egész egyszerűen "hazugságspirálba keveredett", és ha nem tud felelősen nyilatkozni, le kell mondania.

Matolcsy válaszok helyett további kérdéseket tett fel Szakácsnak, amire várja a választ. Például, hogy tudott-e ön arról, hogy Róna Péter vádjával indult 2014 augusztus közepén egy támadás. És hogy Szakács ott volt-e azon a találkozón Róna Péterrel, amelyen eldöntötték a támadást.

Előzmény: Break Break béka (1168)