glashuette Creative Commons License 2017.03.31 0 0 162801

Az antik óra az egy műtárgy. Az autó amivel járok az meg egy használati tárgy, melynek legfőbb jellemzője, hogy gurul. Teljesen mindegy hogy meg van e húzva az oldala vagy nincs abból a szempontból, amire használom. Hogy lehet a kettőt összehasonlítani?

 

Egy antik órának ha felújítod a számlapját, pont a lényegét teszed tönkre. Mint műtárgy, nem létezik többé, lesz belőle egy élvezhető használati tárgy - de semmi több. Ezt ha nem érted, vagy nem akarod érteni az a te bajod. A piac érti, és óriási különbséget tesz.

 

A nagypapa órája más tészta, én azt se újítanám fel, nem is emlékeztetne soha többé a nagypapa órájára. Mint ahogy a nagypapát sem küldtem el soha még életében ráncot felvarratni, a nagymamát se – hogyan is nézne az ki?

 

Egyébként meg azt csinálsz amit akarsz, most úgyis a fekete Doxa-Omega a divat. Pár éve a beépítés ment, 350-ért vitték az IWC-t mint a cukrot, most 150-ért nem kell a kutyának sem. Ez a számlapfestés is valami hasonló hóbort, addig tart csak míg mindenkinek nem lesz a kezén egy fekete számlapos Doxa vagy Omega. Azután jön majd a kijózanodás...

Előzmény: APT (162799)