Jocó0423 Creative Commons License 2017.03.31 0 0 61163

Kedves Zoltán,

 

Te illetve ti valahol nagyon eltévedtetek az aranysújtásos külsőségekben :)

Én nem tartom magam öregúrnak, a lányomról nem is beszélve, aki ugyancsak tagja borrendünknek és elég jó bort készít állítólag.

Nem tudom hallottál e a Csóbor pincészetről ( borászati egyetemet végzett hölgy a főnök ), vagy Lics Balázsról, esetleg az L.Simon borairól ( ahol a politikától függetlenül kitűnő borász van, nagyon jó borokat készít )? ezek a borászok országos szinten hozzák az aranyérmes borokat és képzeld el nem szégyellik, hogy a mi borrendünk tagjai.

Nem tudom mikor jártál felénk a pincesoron de azoktól a fahordóktól eltekintve, ahol a vörösborok barikólása vagy csak nemesítése folyik, fém tartályokban reduktív módszerrel készítjük borainkat.

Ja és képzeld el ismerjük ám a laboreszközöket is itt mély-vidéken, tudunk kénessavat mérni, sőt ha kell még deríteni is tudunk, ha érted miről beszélek. Valahol már azt is hallottam hogy tannin vagy valami ilyesmi.

Manapság az én méretemnél se ördöngösség bemérni egy savszintet és iható bort készíteni.

Amikor mi vén szarosok összeülünk beszélgetni, eszmét cserélni az év borairól akkor köztünk olyanok ülnek akik pl. Franciaországban tanulták a mesterséget, vagy országos hírű növényvédelmi szakember.

 

Ennyit a vinkó készítőkről! Én se bántottalak téged, bár a 400 ezer közé tartozom és néha jót röhögünk a leírt értékeléseken.

Nagyon tudom utálni a lenéző tudálékoskodó hangnemet.

Előzmény: BZoltan (61157)