APT Creative Commons License 2017.03.31 -1 2 162774

Most tényleg vegyük ki a körből a 15 példányban készült Patekot, meg az xy számára egyedileg készíttetett Breguetet - az más "liga".

De az órák elsöprő többsége tömeg-gyártott termék (igazándiból még az "egyedi ritkaságok" többsége is műszakilag valójában szintén az), és ha most egy tényleg jó minőségű felújítás olyan, hogy a számlap kiszerelése és alapos megvizsgálása nélkül még egy szakember sem tudja egyértelműen, ránézésre eldönteni, hogy ez most egy új állapotú eredeti, vagy egy újszerűre felújított - akkor igazándiból mi is a jelentősége az egésznek?

Nyilván valamivel izgalmasabb, ha mindene "teljesen eredeti" - de aki egy órát nem vitrinben-széfben őrizgetendő, "soha fel nem veszem, ez műtárgy és befektetés" jellegű valaminek tekint, hanem napi hordásra akar magának egy szép retro példányt - annak nem mindegy? És azért lássuk be, ezek az órák - de még a pár milliós új Omegák, Rolexek is - nem a "befektetési különlegességek" kategória. Felvesszük, hordjuk, összekaristoljuk, majd szervizelni is kell, akkor ki lehet políroztatni, kicseréltetni a karcos plexit - ezeknek ez a sorsa, és igazándiból erre készültek, az óra arra való, hogy a karunkon legyen és az időt mutassa...

Előzmény: Wreck Diver (162773)