mili70 Creative Commons License 2017.03.30 -2 3 136477

Bocs, akkor ezt benéztem. Szóval jobb pálinka nem fog benne készülni,  csak és kizárólag az energiatakarékosság jegyében készülnek ezek a milliós készülékek. Ebben az esetben még jobban csodálom a munkátokat, és az elhivatottságotokat a " mentsük meg a földet " elv mellett. Most nincs erőm utána nézni, hogy mit írtam fel néhány hónapja, de ha jól emlékszem, akkor olyan 70 Ft/L jön ki nálam a gázfogyasztás. Jelenleg ha jogkövető módon főzöl, akkor 72 litert 50%-os pálinkát készíthetsz egy évben magánfőzőként. A takarékos főzőnél számoljunk 20 Ft/L. A tucat főzőnk árához képes az a plusz 700.00 Ft. bekerülési költség azért a néhány ezer forint megtakarításért szerintem aránytalan befektetés, de mindenképpen tiszteletet érdemel, ha valaki ennyire " zöld " és gondol az unokái jövőjére is. De persze mindketten tudjuk, hogy nem ezért készülnek ezek a csodamasinák, hanem az építést Ti ( ki-ki a maga "szakmájából" kiindulva ) kihívásnak éltétek/élitek meg.

 

A lovaskocsi-személykocsi hasonlatot sem biztos, hogy értem, ezért  leírom, a tucatkészülékemmel én hogy csinálom: Beleöntöm a cefrét az üstbe, lezárom a fedelet, a vízzárba beleöntöm a vizet, meggyújtom a gázégőt,  ha lefőtt az anyag, akkor azt elrakom, a moslékot kiöntöm, az üstöt meg kitakarítom. Ez a lovaskocsis változat. Autóval ennek mi a menete?

 

Hogy miért van a sok mínusz? Sajnos erre nem tudok magyarázatot adni.

Talán, ha nincs valami titkos hódolóm egy csomó kamureggel, akkor jelentheti azt, hogy néhányan úgy gondolják, ahogy én...

 

 

Előzmény: 1zsakkrumpli (136475)