Ma kaptam ajándékba 5 db 60 literes profi pántos cefréshordót. Fullra feltöltve cefrével! Az ajándékozó nagy lendülettel belefogott mindenféle tudományos módszerekkel a pálinka készítésbe. Megvette a hordókat, kotyogót, mindenféle indító élesztőket stb-stb. Megcsinálta a cefrét, aztán ezen a ponton elfogyott a lendülete. 3, vagy 4 évvel ezelőtt!
Az ajándék "feltétele" volt hogy a cefrét is viszem ami benne van.
Ma ellenőriztem az egyik hordót, gondoltam kiöntöm a komposztra. Fel voltam készülve a legrosszabbra. Viszont van egy "probléma"! A kiönteni szánt cefre igen erőteljes szilva illatú, homogén barna folyadék, aminek igen átható és kifejezetten erős alkoholszaga van! Semmi mellék szag, ha nem lenne a kinézete, pohárban is elfogadnám.
Létezik, hogy ennyi idő (3-4 év) után a hermetikusan lezárt cefre (nyitáskor szusszant) ilyen jó állapotban legyen?
Ha igen, akkor kaptam ajándékba 300 liter első osztályú kajszi és szilva cefrét!!!