bethsabé Creative Commons License 2017.03.27 0 0 430

Üdv.

 

 

"Nekem a doki ma Lamitrogin-t irt fel aurás migrénre."

 

 

-Mióta van aurás migréned?

-Most hallom Tőled először e gyógyszer nevét.

-Az aura jelenség gyakorisága ellen írta fel Neked az orvos, vagy magára a fájdalomra is, ami az aurás jelenség után órákkal később következik be?

 

-Te mit szoktál látni az aura bevezető tünetnél? (Konkrétan leírnád?) Mióta ide írtál, már eltelt 6 nap. Azóta mit tapasztaltál a gyógyszerrel kapcsolatban? Szükséged volt rá? Kellett használnod? Pld. most a hideg, majd a meleg front érkezésekor, most az elmúlt napokban volt-e aurás látászavarod az időjárás miatt? Vettél-e be a gyógyszerből, vagy pedig az itteni véleményekre vársz? Elég kevesen vagyunk, akiknek a migrénje aurával kezdődik. Viszont sokkal több embernek aura nélkül jön a fájdalom.

 

-Beszélt-e Neked konkrétan az orvosod az ilyenkor fellépő "fényjelenségről", gondolok itt arra, hogy hogy mitől lehet az aura, mi válthatja ki? Mert személyes véleményem szerint nem igen vannak tisztában az orvosok e "fényjelenséggel", sőt lehet, hogy a Te orvosod sem látott soha életében ilyet, (mert soha nem volt aurás migrénje) csak a betegek által elmondottak alapján tanulták Ők is meg az egyetemen, ami persze nem ugyanaz.

 

-Kb. két évvel ezelőtt megnéztem egy videót, amiben beszélt egy orvos a migrénről. Az aurás előjelnél tudni lehet, hogy következik a fájdalom is, így fel lehet a kellemetlen dologra készülni és előtte bevenni a megfelelő fájdalom csillapítót is. Az aurában mint rosszban, talán az a jó, hogy  fel tudsz készülni a migrénre, "ha jön". Az aura, viszont úgy jön, mint éjjel a tolvaj, vagyis akkor, amikor nem is gondolod. Reménykedsz, bizakodsz, hogy nem fog többé jönni, de jön. 

 

Migrén mentes napokat mindannyiunknak.

Előzmény: utazo32 (429)