windproof Creative Commons License 2017.03.26 0 0 162709

Na tessék, még a végén kiderül, hogy csak sikerült 2 érdekes órát választanom az SKX-el, és a Seiko 5-ösel :)

 

Viszont az igaz, hogy "villantás" faktor egyikben sincs, bár, ez mindig környezet függő is szerintem. 
Például ahogy korábban említettem, az én környezetemben a Tag Heuer számít menőnek, és a nagy márkák közül ismert még 1-2 típus, de például megkockázatom, hogy a hiába venném meg a nekem borzasztóan tetsző Tudor Black Bay-t, a Doxa és quartz Tag tulajdonosok szemében továbbra sem lennék "menő", egyszerűen, nem ismerik az órákat ennyire az emberek.

 


Másrészt Facebook rendszeresen feldobja a Seiko Boutique ajánlatait a hirdetések között. Ha megnézem a kommenteket, akkor azt látom, hogy akik oda írogatnak, azoknak már egy SKX is az elérhetetlen árú órák közé tartozik (megy az ámuldozás 100+ ezer forintos órákra, hogy ugyan ki engedhet egy ilyet meg magának).  

Szóval azt hiszem, hogy a villantás faktorhoz nem is igazán lehet órát (meg semmi mást) ajánlani, túlzottan sok függ attól, hogy hol, kik előtt akarsz vele felvágni (pl azt hiszem bármelyik automata óra ilyen szempontból ágyúval verébre kategória, egy Omega márkajelzés mindenkinek "hűha", miért kellene dupla pénzt kifizetni, hogy ne quartz legyen? :))

Előzmény: H_G (162708)