ksanci Creative Commons License 2017.03.26 0 0 1103

Üdv!

 

 Kristóf Máté: Nem egészen világos, amit írsz:

Nem akar kijönni a kapuján a kakukk madár és amikor már elütötte az időt és leált az ütése akkor újra kijön. 

Akkor most kijön, vagy sem? Az ütőszerkezet az jól működik? A kakukkot kifelé mozgató rúdon általában van egy kis szár merőlegesen, amit egy másik kis szár tol, forgat az ütőszerkezetből, ha nem jön ki, akkor túl nagy a távolság a szárak között.  Egy kis rugó húzza vissza alaphelyzetbe, ez csak annyira erős, hogy ha kézzel kihúzod a kakukkot, akkor elengedve magától visszamegy.

Különböző mechanikai behatásokra, erőltetésekre ezekenk a kis száraknak a távolsága megváltozik, és vagy nem tudja kitolni a kakukkot, vagy ütközésig tolja aztán blokkolja az ütőszerkezetet is. Elég jó móka beállítani, ha a szerkezeten belül máshol is deformálódtak alkatrészek.

 

KEEWAY ÓRA: Az mit jelent, hogy tönkrement? Két kilincskerék van ugye a két felhúzóműnél. Hát vagy szétszeded és megjavítod, hacsak nem felrobbant akkor nem tud úgy tönkremenni, hogy ne lehessen javítani, vagy szerzel egy ugyanilyen szerkezetet. Csak külön ilyen alkatrészt nem fogsz kapni. Hacsak nem olvassa valaki olyan a fórumot, akinek van pont ilyen a fiókban :) De legalább egy fotó kellene.

 

 

Előzmény: Törölt nick (1100)