HEV Creative Commons License 2017.03.25 0 2 61788

Ez eleve csak az MTSZ tagokra vonatkozott! Több ilyen ünnepélyes átadáson ott voltam - igaz nem mostanában.

 

Minden megyének van egy évben egyszer olyan túra rendezvénye ami az un. Emléktúra. Ezt a megyei szövetség szervezi és minden MTSZ tagegyesület ott szokott lenni. Itt osztották ki  ünnepélyesen a természetjáró minősítéseket és az országos túramozgalmak teljesítési igazolásait is.

Somogyban még él ez a rendszer de már csak a megyei kitüntetések és a természetjáró minősítések kiosztása történik ezen a rendezvényen mivel ezeket eleve csak MTSZ tagok kaphatják meg.

 

Mivel a kéktúrákat sok nem MTSZ tag túrázó is teljesíti igy nekik meg kell vásárolni a jelvényt. A gyakorlat úgy alakult, hogy az egyre türelmetlenebb teljesítők lehetőleg azonnal a kezükbe akarták kapni a jelvényt így elsorvasztották az ünnepélyességet a tagok között is.

 

Kéktúrák vonatkozásában Somogyban az un. Töröcskei Emléktúrán történnek az átadások illetve ismertetik, hogy az elmúlt egy évben kik teljesítettek országos mozgalmakat.  Minden évben május utolsó szombatján tartják ezt a rendezvényt Somogyban.

 

Ezt elfelejtetted beidézni: (MTSZ tagoknak így kellene eljárni)

 

A túra teljes távjának bejárása után a füzetet a lakóhely szerinti illetékes megyei, illetve budapesti természetbarát bizottsághoz/szövetséghez kell eljuttatni, ahol a teljesítést ellenőrzik, igazolják és a jelvény kiadásáról intézkednek.

 

(röviden, Te nem vagy MTSZ tag így teljesíts, örülj, add le a füzetet, ha elfogadják  fizess, és megkapod a jelvényt postán vagy a kezedbe)

Előzmény: Pulmy (61783)