Törölt nick Creative Commons License 2017.03.25 -2 0 61785

Szerintem nem olyan nehéz... A hagyományos bakancsos turizmus ma sem az a "sport" aminél olyan nagyon sok és drága cuccra van szüksége az embernek. A TT/kalandtúra/bushcraft viszont versenyszerű dolog, aminél el lehet hinteni, hogy akkor űzöd sikeresen, ha minél több, drágább, minőségibb speciális felszerelésed van. (A jelenlévő, hol túrázó, hol TT-ző urakhölgyek természetesen kivételek. Aki ezer éve túrázik, az nem a reklámok alapján dönti el, mire van szüksége a gyalogláshoz, hanem egyéni tapasztalat alapján.) Ámde! egy jól hangzó kiírással - vagy akár a Kék tömegsporttá tételével - az amateuroket és a hétvégieket is ki lehet csábítani, és akkor ott a tömegben szépen beindul a nyálelválasztás ("láttad azt a faszit milyen gyorsan ment felfelé?", "Igen, de láttad, milyen komoly nadrágja/botja/bakancsa/pulzusmérője/telefontokja/technikai pólója/GPS-e volt...?") 

 

Én még minidg úgy látom, hogy túrázni az elhivatottak járnak (az én olvasatomban a bakancsosok), a tömegrendezvényeken meg az odatévedő bakancsosok mellett igen nagy hányadban a sznobok, divatsportolók, étrendkiegészítőfogyasztók és (juszt is! :D) gasztrobloggerek vannak jelen. Akik a teljesítményre mennek, de arra is csak azért, hogy utána megoszthassák a sikerüket másokkal. 

 

Ismétlem, az, hogy valaki rendszeres túrázik, és TTzik, az más kategória. Készséggel elismerem, hogy sokan ezerféle természetben űzhető sportot művelnek azért, mert szeretik az erdőt. De a nagy tömegek harcra horgasztása szerintem még sosem vezetett jóra. Viszont a kiszolgálószemélyzetnek nagy bevételt jelenthet...

Előzmény: olahtamas (61778)