erikanyu Creative Commons License 2017.03.22 0 5 21465

Sziasztok, sziasztok! Megjöttem:) Ó de jó volt ismét. Tényleg boldog Róma járáson voltam. :) Nagyon köszönöm megint a tőletek kapott sok-sok ötletet, javaslatot. Ezáltal tudtam egy nagyon jó kis programot összerakni párom és magam részére. Leírom egy-két kép fűszerezésével, hátha tudok másnak is ötletet adni ezzel. Manipura, Janka, Bonnita, KozO és a többi segítő Róma rajongó. Köszönöm a jó ötleteiteket.

1.nap

Tegnap jöttünk haza Rómából. Eddig még magamban hosszan álmodoztam mintha még ott lennék, meghosszabbítva az utazás napjait. Úgy érzem ha leírom akkor már múlt idő lesz ez az út. De azért nekikezdek. A tavaszi repülőutat már komplikáltabban szerveztem, wizzel utaztunk ki a 11.30-as járattal, és ryanair 8.30 járatával jöttünk haza többféle meggondolásból is. A téli úton a korai kelés megzavarta az egész napot, hiába pihentünk délben nagyon elfáradtam délutánra, ezért a későbbi járattal indultunk. Haza pedig a ryanair korai járatával, mert így délutánra már be is tudtam menni dolgozni.

Pénteken reggel hamar kiértünk a repülőtérre szokásos furarommal nagyfiam jóvoltából. Szép tiszta időben utaztunk, sok-sok légi felvételt is csináltam magamnak. Ablak mellé vettem jegyet. Ez a wizz járatánál olcsóbb lehetőség, hisz megmutatja a helyet ahol ülnél, így csak egy jegyet kellett változtatnom, hogy az ablak mellé kerüljek.

Olyan korán odaértünk, hogy már szurkoltam, hogy a korábbi sittbusszal bemehetünk a városba. De nem J Kb fél órát vártunk a repülőgépben a lépcső elhelyezésére J

Nem baj, és megint azt mondom nekem megéri előre online megvenni a jegyet, elsők között beszállhattunk, és nem mindenki fért fel erre a járatra. Visszafelé ugyanez volt a helyzet, nagyon számolgatták a helyeket, és bizony volt aki ottmaradt.

A mostani szállásunk megint a Termini közelében volt, Stierne topictag ajánlására. Szinte a Terminivel szemben volt a szállás, este igencsak hálásan lépkedtük azt a pár lépést a szoba irányába. A szoba kicsi de tiszta, és csendes volt. A reggeli friss, finom. Nekem ezek a fontos szempontjaim. Árban is teljesen elfogadható volt.  Miután elfoglaltuk a szállást, elindultunk párom kedvenc helye (most már mondhatom így) irányába az Angyalvárhoz. Romapassal a zsebünkben gyors bejutás, bár igazából csak kis sor állt előtte. Azt hiszem zárásig ottmaradtunk, türelmesen kivárva, hogy párom minden zeg-zugát körbejárja velem. Idén is kaptunk tőle újat, most a fegyvereket, és korhű katonai öltözékeket nézhettük meg. Szép pillanat volt a naplementét csodálni a teraszról, ugyanis pont akkorra értünk fel.  Ezt utunk során még többször élvezhettük , valahogy mindig úgy jutottunk fel a magasabb pontokra. Angyalvár után belevetettük magunkat a római élet forgatagába. Vacsora a télen már kipróbált Pasta Imperiale talponállóban,  Piazza Navona, Pantheon (ami már zárva volt, és az egész utunk során mindig olyan későn értünk oda, hogy bezárt, nem szomorkodtunk annyira, már láttuk, majd máskor), fagyi a Gelateria Della Palmaban, Trevi kút, Spanyol lépcső, és innen haza metróval.