Güsziológus Creative Commons License 2017.03.20 -2 2 61608

ROMÁN KORI TEMPLOMOK (templomromok)

 

Rég írtam a mozgalomról:-)

A mostani apropó: szerettem volna "bejelenteni", hogy Újhartyán felől, jelzett turistaúton is felkereshető a rom (Csévharaszt).

Csévharaszt felől már évek óta van jelzett út (K3), melynek legújabb "verziója" Prom.

Jó ez az "átfestés"!

 

A másik irányból (Újhartyán felől) eleddig csak jelzetlen úton lehetett közelíteni, az útvonal a digitális térképek alapján követhető volt.

A most megjelent térkép is OK, csak épp a jelzés hiányzik.

 

A jelzett turistaútnak Újhartyán buszmegállójából (Egészségház) kellett volna indulnia, de ott csak egy tábla van, mely szerint a rom 5,7 kilométer a Z4 Z és ZL jelzéseken. Út van, a táblát is kihelyezték, csak a jelzéseket nem festették fel:-(

 

Vélelmezhetően a pályázat feltétele volt a térkép megjelentetése, példányszáma és ára is (500 pénz), minden megtörtént, a térképen ott a Z4 jelzésű útvonal, de jelzés az nincs.

A pihenőig mentem:

http://www.turistautak.hu/poi.php?id=11873

 

Hogy miért kemencehősök, azt nem tudom van kemence, padok is vannak, meg budi, meg asztalok.

Némi felújítás nem ártana, de amúgy jó hely, eddig biztos nincsenek jelek, pedig az egyetlen lehetséges útvonalon mentem, van trekk is.

Az útviszonyokkal sincs probléma, a homok megitta a vizet, kellemesen lehetett bandukolni, igaz, az elején majd 2 kilométer aszfalt, és az M5 sem a túraélmények csúcsa. Sebaj, majd felfestik, és akkor lesz jelzés is!

 

Kicsit bosszankodtam tegnap, hogy nincs a TUHU térképén, de amikor megvettem a térképet, és megláttam az új útvonalat, úgy döntöttem, nem sürgős ezt "feltenni", Újhartyán nincs messze, lehet, hogy arra járok, és majd utána.

Ma kiderült, nem a TUHU térképéről hiányzik, hanem a valóság más, mint a térkép.

Érthetetlen, hogy adhatja a nevét a PMTSZ ehhez a felelőtlenséghez, ráadásul ez már a második gikszer. Kettőből kettő, ez nem bizalomgerjesztő!

 

Sebaj, megyek Zalába, ott nincsenek várakozásaim, ha van jelzés, OK, de ha nincs, akkor megyek a térképpel.

Remélem, az alapos előkészület hatására sikerül felfedeznem a söjtöri szőlőhegy titkát, és megtalálom e kúthoz vezető jelzett utat is, már ha létezik egyáltalán.