mókuszka6 Creative Commons License 2017.03.20 0 0 17828

Elhűlve olvasom a bejegyzéseket: hát mi lett ebből a jó kis fórumból?!

Azzal, hogy Lászy hozzászólására válaszoltál, kimondatlanul is neki címezted a mondandódat, és a sorok között azt lehetett olvasni, hogy ő sem világosítja fel a vevőit, és bizony, ott volt az anyagi haszonszerzés is... Én megértem, hogy felháborodott, mert ismeretlenül olyan dolgokat vágtál a fejéhez, ami nem fedi a valóságot. Én ismerem, és rá tényleg nem jellemző, hogy csak a pénzért csinálja: ha úgy látja, nem jó helyre kerülnének a kismókik, elküldi a vevőt. Ha csak a pénz motiválná, ezzel nem foglalkozna.

De ez a hozzászólásod azért, lásd be, eléggé durvára sikeredett... Neked is volt már 40-50 mókusod, hogy tudod, mi mennyibe kerül? Mert ha nem, akkor csak találgatsz, ami nem ismereteken alapul.

Azt mondod, megállt az alapoknál, mert csak szibériai és tibeti csíkosai vannak? Én nem alapoknak nevezném, hanem egyszerűen annak tulajdonítanám, hogy ebbe a fajtába szerelmesedett bele, és lehetőségei azt engedik, hogy őket tudja olyan körülmények között tartani, ami megfelelő ezeknek a mókiknak. Nekem is tibeti csíkosom volt-lesz, és – bár minden fajta mókust imádok, sosem kellene másmilyen. Mi úgy viszonyulunk a szibériaihoz és a tibetihez, mint Te a tamiopsokhoz, és senki nem próbál meggyőzni arról, hogy szeresd a másik fajtát.

Szóval, csak azt akarom kihozni, mélységesen elszomorodok az ilyen és hasonló hozzászólások olvastán... Nem ezért van ez a fórum, felesleges a másikat megbántani, belegyalogolni a lelkivilága csupáncsak azért, mert más a véleményünk. Azt is lehet kulturáltan, intelligensen elmondani, sőt még vitatkozni is lehet, de a másikat vulgárisan bántani nem szabad...

További szép napot minden mókuskának és mókusgazdinak!

Előzmény: kisufó (17818)