Kéktúra ellenőrök Creative Commons License 2017.03.19 0 2 61560

Bocs, kérdésed elkerülhette a figyelmünket. Mi ketten kéktúra ellenőrök külsősként egyszerű "adminisztratív dolgozók" vagyunk az MTSZ-nél, munkánk egyes-egyedül az, hogy ellenőrizzük a beérkezett kéktúra igazolófüzeteket. Egy-két dologban azért megkerestek még ezen a munkán kívül is bennünket, ilyen volt például az újtípusú OKT igazolófüzetek formátumának a véleményezése, itt örültünk, hogy nemcsak meghallgattak bennünket, de sikerült meggyőzni a bentieket a dupla pecsételés jogosságáról és további fenntartásáról is.

 

Kéktúra ellenőrökként nincs semmilyen kapcsolatunk a Kéktúra Szakbizottsággal, amennyiben erre bizottságra gondoltál a kérdésedben. Sőt, mióta a munkánkat végezzük, nem is hallottunk róla.

 

Sánta Kutya (SK):

Épp februárban akadt a kezembe az MTSZ-ben egy ilyen kiadású füzet. Bírálatra érkezett be hozzánk, ugyanezt a Sümeg-Lászlótanya távot tartalmazta. Az, akinek a tulajdonában volt, még a '60-as években lejárta a táv zömét, aztán úgy hitte, hogy elvesztette a füzetet, ami tavaly előkerült valahonnan, valamelyik fiók legmélyéről. Ötven év után bejárta hát a még a füzetből hiányzó szakaszokat, már az új pecsétekkel stemplizgetve bele és beküldte hozzánk. Ellenőr társammal komolyan elgondolkodtunk azon, vajon teljesítette-e a kiírást, hiszen már hosszabb az OKT útvonala és mindig a bejáráskor érvényes útvonalon kell menni, de aztán méltányosságból megítéltük a teljesítést és így terjesztettük fel a füzetet a jelvény kiadására.

 

Hogy jogosan vagy sem döntöttünk így, azon el lehet vitatkozni, de én személy szerint büszke voltam rá, hogy aláírhattam ezt a füzetet kéktúra ellenőrként!

Előzmény: pozo (61559)