Varek1 Creative Commons License 2017.03.17 0 1 23626

 A lényegre tapintottál  !

 

 

 "(eleje jol megnyomva, a vege ar alatt, es a valtoponton alapbol ott fogjak hagyni oket). " 

 

 És erre az ügyvéd  is  felhívta a figyelmüket,  de nem értették, hogy mi az. Az un. ütemes fizetésnél szép lassan fort/pénzügyi előnyt nyert a vállalkozó.   Ha jól emlékszem   6 ütemből  most jönne az 5. ami eleve  csak kb.  50 % os, de az előző 4 -be becsempésztek vagy  20 % -  +ot, amit ki is fizettek. Mondjuk az a 20  %  pótrendelésekből vagy változtatásokból is fakadt.

 

 pl.    valamiért lakberendezőt bíztak meg,  különdíjért. Az meg a világításra koncentrált,  és hogy alkosson,  jól megvillamosította az épületet, de a baj az , hogy az eredeti villamosterveket nem  törölték, így rengeteg átfedés adódott. A jó vállalkozó meg mind a kettőt megcsinálta. Bolond lett volna nem így tenni.

 Ezenkívül adódott sok olyan megrendelés,. amikor az árat egyszerűen nem kérdezték meg. Pl. a garázsba fűtést rendeltek utólag,. majd mikor jött a számla  a250 ezerről   hátast dobtak. Fűtés egy olyan garázsba, ami az épület közepén van,  egyébként is minek  ?

 Na szóval nehéz az építkezés, de azért közgazdászokat ennyire megvezetni nem semmi.

 vissza az 5. most esedékes ütem fizetésére... már fenyegetőzik a vállalkozó, igaz az otthagyást még nem említette, de azt igen, hogy bizony ő finanszírozta meg előre. Ok. ez igaz.  Ha mással végeztetnék el a megmaradó munkákat, bizony a maradék keret duplája lenne.

 

 Juj ez a keret is egy érdekes dolog.

 Bizonyos munkáknál a vállalkozó  un. kereteket adott meg  pl. a burkolásnál pl.  9000 eft-ot , nyillászáróknál  pl. ajtók  40 eft és nagylekűen, hogy az építtetők válaszhatnak. Aminek az elején örültek  is . De amikor valóság lett bizony leesett az álluk.

 Mert bizony pl. választottak  pl. 7500  ft ért kedvükre való burkolatot, csakhogy arról megfeledkeztek, hogy a burkolásnál vannak segéd anyagok /ragasztó, alátét szegély és lerakási díj/  és Bizony itt már a vállalkozónak szabad keze volt. Volt ahol majd duplája lett a kész lerakás mint az un. keret.

 Ravaszul  csalogatta bé őket a dzsungelbe.

 Az ablakoknál is volt keret, de mivel az eredetileg elég homályosan megadott ablak nem tetszett a rokonnak, választottak.  Mást. Bizony lett itt külön szállításidíj, sőt külön beemelés külön rögzítésidíj meg szegély díj.

 Nagyjából rálátok a levelezésre. Hála az e-milnek.

 Nekik az első, a vállalkozónak meg legalább a 20 adik építkezése.

 Volt az elején olyan is, hogy belevették a szerződésbe, hogy nem kérnek terveket, mert ma már elég csak bejelenteni , az  igaz,  bejelentési terv készült,  na az olyan szintű is.

 Mert mondták, hogy ők nem értenek hozzá, ez is igaz. De ezzel  tudtukon kívül szabad kezet adtak a vállalkozónak.

Előzmény: Axióma (23625)