JFEry Creative Commons License 2017.03.16 0 0 1136

Ah!

 

Uraim, köszönöm  a többszörös válaszokat!

 

Kérdeztem, és azért itt mert itt jóval valószínűbb a nálam avatottabb elmék jelenléte, nem illene visszakérdeznem, mert illetlen, de... De megérteni szeretném a dolgot -és nem kritizálni a válaszokat-, ezért még folytatnám a beszélgetést, kérdezést.

Had ne pazaroljam az elektronokat viselkedési formulákra, köszönök minden választ és kérem a válaszolókat, reakcióimat ne suttyóságnak, csak tudatlanságnak tekintsék.

 

 

Mungo

 

Amit írsz az a wiki szerint:

 Planck-állandó – Wikipédiahttps://hu.wikipedia.org/wiki/Planck-állandó Szemléletesen a Planck-állandó az 1 Hz-es foton energiáját adja meg.  

(ide lenne egy olyan kérdésem, hogy az  miért az 1Hz, mert hogy az  1Hz-nél van alacsonyabb freki is ... ezt most (még) hagyjuk) 

Ez a válaszod önmagával magyarázná a kérdést.

 

Construkt

 

Az energia oszthatatlanságát jelenti az hogy "kvantált". Nem én állítom, így van leírva és ezen nagyon sok elv ( közülük elég sok olyan, amit kísérlettel is igazoltak)  alapul.

 Az elektronos példa jó is meg nem is. Azért mert az elektronpályák adott energia szinten léteznek, a mag illetve a molekulákban az atomtörzs-csoportok körül, azért még nincs mindenféle energia szint. A molekuláknak is van spektrum képe, ami nem fehérzaj, hanem egy igencsak adott, jellemző frekimenet.

 

Bétaverzson

 

Nem általános?

 

Alapvetőnek tűnik abból a felvetésből kiindulva, hogy ha az anyag és az energia kvantált az a feltételezésem, hogy a mozgási energia is kvantált.

 

Amennyire tudom, a tér nem kvantált. Legalább is az anyag mentes tér nem az (Ezt mondjuk lehet, csak én gondolom így). Így az hogy az egyes kölcsönhatásoknál milyen és mekkora hatásokat tapasztalunk (van hatás, vagy nincs hatás) feltehetőleg az irányvektorok és az energia szintek határozzák meg. Tudom ez így túl mechanikus gondolkodás. 

 

 

Igen, tényleg műszaki vagyok és úgy is gondolkozom. Többnyire bevált (kivétel a nők...is....). El tudom fogadni, hogy az analógiás gondolkodás nem mindig a legjobb. Viszont szeretném megérteni azt, ami előbbre vihet, talán nem csak engem. És különben is ezek nagyon érdekes és talán fontos válaszok is lehetnek.

 

Régebben többet pötyögtem ide a fórumokra, vannak tapasztalataim. Kérlek, mielőtt kiutálnátok próbáljátok velem megértetni a válaszaitokat és nem csak egyszerűen "hülyének titulálva" ignoráljatok. Sajnos gyakran minden válaszban lehet  újabb kérdés. Vagy csak a tudatlanságom talál.


Köszönöm türelmeteket!

Beszélgessünk.

Előzmény: construct (1133)