szőkék hegedőse Creative Commons License 2017.03.07 -1 0 16182

Áldás, békesség.

 

Áldás mindazon nemzeti MAGYAR meggyőződésű, vagy félmagyar, de a "hungarus" történelmet, mint sajátját elfogadó helybéli hazafiakra, akik - a minden otthonos, tanulatlan, antimagyar polgármester és a helybéli értetlen, XIX. századi tekintáélyelv hitű, de a magyarságot , mint nemzeti élményt, érzést és erőt, hitet  magáévá tenni nem képes, már ELNÉZÉST: bugris bunkó, nagyszájú gyökér lakosság ellenvetései dacára

 

a közép-ázsiai türk népek, de még a tuvai-jenyiszeji fura türkök is, akik amerikanoid / azaz pl. a Sziklás-hegység és a mexikói határ környékén elő indiánokkal AZONOS kinézetű, magasságú, kis részben mutált DNS-ű emberek, mint a Bering-szoroson átment testvéreik/ rasszúak antriopológiailag és DNS alapon, indiánok -  Belső -Ázsia északi részén, NOS, ma is rovott pálcákat "írnak",

 

s - bár a származásunk "mezopotámiai" meg iráni részét felejtendő Biblia-függőséggel magyarázom, és futóbolondok eszméiként, mert a FIZIKAI Jézus közelségének valami óriási jelentőséget tulajdonítanak, nos, ez önmagában blaszfémikus, az Euangelionokat meg nem értő, a szakrális-transzcendens tanításokat a "földre vuóivő", náci jellegű tévtanoknak minősítem, - azt meg kell állapítanom, hogy a SZABÍR szkíták épp ilyen, vagy nagyon hasonló jelekkel írtak, KÖVEKBE, sziklákba és épületekbe vésve.

 

Ez valami olyan kultúra, ami Euróopában csak nekünk van, az iszlamizálódott Közép-keleten nincs, sem a volt szovjet utódállamok nagyvárosaiban - csak a MÚZEUMAIKBAN, van azonban Törökország nacionalista 20-25 millójánál, 1917 után azelődök kultúrája felé fordulva, elsősorban ENVER Vezir(Pasa) mint ideológus tábornok, lényegében iszlámellenes nagy-türk történetfilozófus, valamint a mostanában Dr. OV magyar miniszterelnök mint "apafigura" minősítésű libsi gúny tárgya, így volt ez Atatürk tábornokkal is, aki SZLÁV származású, balkáni, iszlám vallású, de azt a töröktől idegennek vélő "személyi kultuszt" ébresztő , világi államot alapító, mindenható hatalmú allamfő esetében is.

 

Jól félrevittem:  mivel Alberti helyén egy elpusztított Istvánfalva  nevű település létezett 1541 előtt, Irsa pedig már a tatárjárás után 4 évvel létező község volt, (tehát 1240, Batu és Sübötey mongol vezérek kipcsak hadinépe támadása előtt is léteznie kellett), tehát a X. századi (még nem is magyarnak általánosan nevezett) törzsszövetség vezérei és nemzetségfői közötti "osztálynál" a mi községeink területe a Szolnok nembéli Doboka és leszármazói boirtokába kerültek.

EZEK MAGYAR, úgymond ázsiai magyar létesítésű települések. Cegléd biztosan, a tőle keletre , Heves megye határáig északra, és Nagykőröstől délre az 1/3 arényban a mongolok által, de korábban, az érdemtelenül "Sacrosactus" Vajk (valójában BAJIK =BAJNOK, ogur-türk név; a Vajk meg II. András jegyzője, a győri püspök, "Anonymus" által írott Gestájában, történelmi tanaiban  már számos szláv és MÁR NEM ÉRTETT ázsiai türk és szabír szó "fantázia" útján való átfogalmazása jelenik meg. BAJIK , aki Gejcsa teginje? Hát az mü??!

A német-olasz-cseh hatás alatt álló , latinul kántáló klérus, ha még szláv családból jött is, butaságokat írt.

 

Így lett Szentpistám "Vajk".....Levágta, megégette saját ázsiai fajtájának egyharmadát, megölte az Örököst, és megölte a törvényes utódot, Vazult. Ugyanazért, s az NEM VALLÁS! Nem "szent" Vajk/István, a szentséget I. László lovagkirályunk nyugati "háta" megerősítéseként 1081-ben kérte a Pápától és 1083-ban szentté avatták a genocídium szennyes, pokolbéli és megbocsáthatatlan bűnében bűnös, gyilkos Vajkot.

Keresztelésére 23 évesen, Regensburgi Gizella diplomáciai eljegyzéséhez kapcsolódik, addig , akár csak politeista atyja, nagy bölcsességű táltosok és idegen papok egyaránt képezték, meg Csanád tárkány, az ősi  magyar hadakozásra, és néhány lovag a bajorok közül, nyugati bajvívásra.

 

Mindezen keserű tények ellenére ÉLJENEK a magyar (hungarus - ebben benne van tót és szász, a horvát Festetich, Subicból lett Zrínyiek, Grassalkovich horvát arisztokraták, Damjanich "rácz" magyar mártír, s nincs benne az 1870 után jött kalmárnép, és nincs benne a pandzsávi és rádzsasztáni vándorlók nem-asszimilatív etnikuma sem;) de VONA---tkoztassunk el a pártosságtól. Azért a Turáni Szövetségnek egy süveg-emelintés jár.

Az ujgurok máig a türk rovással írnak, 20 millió, afféle europid török, az 1950-ben Kína által leigázott Kelet-Turkesztáni Köztársaságban.

S Székelyföld....a magyar Szentföld,  ahol visszanézhetünk az IGAZ, VALÓ Magyar Szakrális ősiségbe és a hitbe. Ott rónak, és olvassák is.

Előzmény: albirsa (16181)