Törölt nick Creative Commons License 2017.03.03 0 2 19898

http://www.oep.hu/akadalymentes/felso_menu/szakmai_oldalak/gyogyito_megeleozo_ellatas/hirek_informaciok/tajekoztato_betegutlekerdezes_biztositottaknak.html

 

Tájékoztató a biztosítottak részére a betegút-lekérdezés lehetőségéről

2014. január 1. napjától módosított szabályozás értelmében a kezelést végző orvos jogosult áttekinteni az Országos Egészségbiztosítási Pénztár adatbázisában, hogy az általa ellátott biztosítottak mikor, hol és milyen típusú egészségügyi ellátásokat vettek igénybe a kötelező egészségbiztosítás terhére. Ettől az alapértelmezett szabálytól csak abban az esetben lehet eltérni, ha Ön írásban jelzi az Országos Egészségbiztosítási Pénztár illetékes területi hivatalának, hogy tiltakozik az ellen, hogy orvosai a fenti adatokhoz hozzáférjenek.

 

http://www.oep.hu

 

http://neak.gov.hu/friss_kozlemenyek/tajekoztato_oep_atalakulas.html

Tájékoztató az Országos Egészségbiztosítási Pénztár átalakulásáról, feladatkörének változásáról

(2016.12.29.)

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár elnevezésének változása

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár elnevezése 2017. január 1-jétől:Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő.

 

4. Fontos információ!

Az átalakulás, a feladatok átadása után az Országos Egészségbiztosítási Pénztár által kiadott vények, nyomtatványok és hatósági igazolványok továbbra is felhasználhatók.

Az átalakulás, a feladatok átadása után az Országos Egészségbiztosítási Pénztár korábbi postai címei, az elnevezés kivételével, és telefonszámai (telefax számai) változatlanok, azok a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő esetében is érvényesek.

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár honlapjának aktualizálása 2017. január 1-jétől folyamatosan történik.