GPS Creative Commons License 2017.03.02 0 0 6644

 

"Mostanában gondolkodom TV vásárlásban, és arra gondoltam, hogy kellene egy jó képernyő, meg egy mini PC, amin mindent le lehet rendezni..."

 

Ezen sokan gondolkodtak már. Ennek csak az az apró bibije van, hogy (állítólag) az igazán jó és minőségi LCD paneleket csak a csilivili, full-extrás típusokba rakják csak.

 

Az egyszerű, olcsó, fapados TV-kbe bizonyára a "Még elmegy" kategóriájú panelek kerülnek - mert bizony azokból sem minden darab "első osztályú".

De azért még s kevésbé sikerülteket sem dobják ki a kukába - hanem azok bekerülnek az alacsonyabb (kevesebbet tudó) típusokba.

 

Mert ne feledjük, a világ nem csak Európából és főleg nem csak az EU-ból áll.

Vannak helyek (ajajj, de még mennyi) ahol a vásárlóerő még a miénknél is nagyságrenddel alacsonyabb - ám TV oda is kell - olyan-amilyen, annyiért-amennyiért. Ide kerülnek az olcsó, "buta" típusok - bennük a megfelelően silány minőségű panellel. Kell ez nekünk?

 

Szóval (szerintem) ha az ember egy "semmit nem tudó" TV-re vadászik - amit gyakorlatilag monitor-funkcióra szán csak - annak kicsi (vagy inkább nulla) az esélye, hogy abban egy minőségi, első osztályú LCD panelt talál majd.

.

Előzmény: s_abel (6642)