pimre Creative Commons License 2017.03.01 0 0 12057

Ne vedd rossz néven, de a két link közül az első itt nem rúg labdába, hiszan az éppen a rendszerpartíció növeléséről szól. Ráadásul win 10 alatt, bár utóbbi a dolog érdeme szempontjából érdektelen.

 

A második linknek én inkább az angol változatát olvasnám: https://www.wondershare.com/recover-data/how-to-resize-partition-in-windows-10-8-7.html, mert a gépi fordítás nehezebben érthető. Szóval ez a mi esetünk, mégpedig onnan kezdve, hogy "How to shrink partition?" (A magyarra fordított változatban: Hogyan csökken a partíciót?")

Viszont ez is oda lyukad ki, hogy az egybefüggő rendszerpartíció zsugorítása csak addig sikeres, amíg el nem akad egy nem áthelyezhető fájlnál. És erre az esetre javasolja a 4. pontban a defragmentálást, azaz a töredezettségmentesítést.

 

Azt persze, hogy ez sikerrel jár-e a Windows rendszer alól, nem tudom. Hiszen lehetséges, hogy olyan fájlt kellene áthelyezni, amit a rendszer is használ. Ilyen probléma kivédésére én a Paragon Partition Manager programot szoktam használni, amelynek van DVD-ről bootolható verziója, így meg tudja kerülni az esetleges ilyen akadályt is.

Előzmény: arkilaszlo (12056)